Mano Gargždai



Vaiko teisių gynėjai dovanoja nemokamų paskaitų ciklą apie vaikų gerovę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Kokie yra vaiko poreikiai ir kaip jie keičiasi vaikui augant, kaip atpažinti smurtą ir kokios jo pasekmės vaikui, kas yra atstovavimas geriausiems vaiko interesams – visa tai nemokamuose mokymuose, kuriuos visuomenei dovanoja vaiko teisių gynėjai.  Tėvai, seneliai, globėjai bei visi vaikų gyvenime dalyvaujantys žmonės kviečiami nemokamai tobulinti savo žinias ir išklausyti vaiko teisių gynėjų interneto svetainėje paskelbtus mokymus.

 

Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės, būti tėvais mokomės visą gyvenimą, o šie mokymai atsakys į daugelį klausimų, kuriais žmonės dažnai kreipiasi į vaiko teisių gynėjus. Mokymai padės geriau suprasti, kaip užtikrinti vaikams draugišką aplinką, supažindins su vaiko teisių gynėjų siūloma pagalba šeimoms.

„Vaikai yra mūsų dabartis ir ateitis, tad vienas didžiausių siekių yra užauginti juos laimingus. Vaiko teisių gynėjų parengtuose mokymuose paprastai ir aiškiai pateikiama informacija, kuri bus naudinga kiekvienam iš mūsų ir padės siekti šio tikslo. Tad kviečiu išklausyti mokymus bei atlikus trumpą testą pasitikrinti savo žinias apie vaikų gerovę“, – sako Ilma Skuodienė.

Mokymai patalpinti vaiko teisių gynėjų interneto svetainėje ir nuo šiol neribotą laiką bus prieinami visuomenei.

Informatyvi vaizdo medžiaga leis daugiau sužinoti apie vaiko poreikius, smurto prieš vaikus atpažinimą ir reagavimo būdus, vaiko teisių gynėjų veiklą, atstovavimą vaiko teisėms, geriausiems interesams bei apie Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos įgyvendinimą Lietuvoje. Išklausius mokymus bus galima atlikti testą ir pasitikrinti savo žinias.

Mokymus veda psichologės Renata Garckija ir Ieva Šukelienė bei mediatorė Odeta Intė.

Mokymų medžiagą galima peržiūrėti čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 297 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,