Mano Gargždai



Paaiškėjo geriausi 2022-ųjų rajono šachmatininkai: šįkart pirmenybėse nemažai istorinių pasiekimų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Prieš pat didžiąsias metų šventes pasibaigė 2022-ųjų metų Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybės. Dar rugsėjo mėnesį trečioje lygoje prasidėjusios, jos pasibaigė dvylikos pajėgiausiųjų kovomis. Buvo žaidžiamos valandinės partijos (standartiniai šachmatai), todėl kitos partijos trukdavo po dvi, kartais net tris valandas. Ir pirmenybės dėl to buvo tokios ilgos.

 

Nugalėtojų klausimai buvo sprendžiami pagrindinėje – pirmoje lygoje. Nuo pat pradžių į lyderių gretas įsijungė šachmatininkų trijulė – Daiva Dieninė, Dovydas Spevak ir Vasilijus Čiornas, kurie pasikeisdami pirmavo ir varžybų finiše tik tarpusavyje sprendė prizinių vietų dalybas. Surinkusi 9 taškus iš 11 galimų, nugalėjo Daiva Dieninė, pirmąkart rajono šachmatų istorijoje tapdama ne tik moterų, bet ir vyrų pirmenybių nugalėtoja. Po 8 taškus surinko Dovydas Spevak ir Vasilijus Čiornas. Dėl geresnio koeficiento Sporto centro ugdytinis penkiolikmetis Dovydas Spevak iškovojo antrąją vietą. Jis tuo pačiu nežymiai pagerino Lauryno Aleknos prieš devynerius metus pasiektą rezultatą. Tiesa, Laurynas tada taip pat buvo antras, tačiau pusmečiu buvo vyresnis už Dovydą.

Kad šachmatai „jaunėja“ ne tik pasaulyje, bet ir rajone, įrodė ir kiti sporto centro ugdytiniai. Pirmoje lygoje be Dovydo Spevak dar kovėsi vienuolikmetis Dominykas Kušlikis bei keturiolikmetis Domas Andrijauskas. Ir abu jie pasirodė labai garbingai – Dominykas surinko 6 taškus (šešta vieta), Domas su 5,5 taško buvo septintoje vietoje. Ypatingai reikia pažymėti solidų pačio jauniausio visų laikų rajono pirmenybių dalyvio Dominyko Kušlikio pasirodymą. Iki šiol tas pats neseniai minėtasis Laurynas Alekna į pirmąją lygą pateko 2009 metais, būdamas lygiai 12 metų, ir čia buvo šeštas. Panašiai šiemet pasirodė ir Dominykas, tik tai atliko už Lauryną būdamas jaunesniu 5 mėnesiais.

Na, o ką senbuviai ir veteranai? Jau minėtasis Vasilijus Čiornas buvo trečias. Ketvirtą–penktą vietas dalijosi Arvydas Mickus (geresnis koeficientas) ir treneris Zigmas Bitinas. Jie surinko po 6,5 taško. Aštuntos–dešimtos vietų dalybos vyko tarp Arūno Ginco, Vytauto Riaukos ir Vaido Mitkevičiaus. Visi jie surinko po 4 taškus ir pagal koeficientą tokia tvarka išsirikiavo. Valdas Jonelys surinko 2,5 tšk., o Sigitas Karbauskas – 2 taškus.

Tuo pačiu metu buvo skaičiuojamos standartinių šachmatų moterų bei moksleivių įskaitos. Moterų rajono pirmenybių nugalėtoja vėl tapo Daiva Dieninė. Antroje–trečioje vietose buvo Sporto centro ugdytinės Auksė Zonytė bei Jorė Balčiūnaitė. Moksleivių pirmenybių nugalėtojų pakyla buvo tokia: 1. Dovydas Spevak, 2. Dominykas Kušlikis, 3. Domas Andrijauskas.

Moterų ir moksleivių pirmenybių nugalėtojai jau apdovanoti, o štai absoliutūs nugalėtojai bus apdovanoti gruodžio 30 d. 18 val., kada rajono šachmatų mėgėjai rinksis į tradicinį naujametinį šachmatų „Žaibo“ turnyrą. Tiesa, tame turnyre gali dalyvauti visi rajono šachmatų gerbėjai: ne tik klubo nariai ar Sporto centro ugdytiniai, bet ir buvę auklėtiniai ar iš svetur atvykę mėgėjai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 569 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,