Mano Gargždai



Iš gyventojų nemokamai išvežta daugiau nei 400 tonų asbesto atliekų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Jau keletą metų Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojams nereikia mokėti už asbesto turinčių gaminių atliekų išvežimą. Vien šiemet iš gyventojų surinkta ir išvežta beveik 427 tonos tokių ne tik aplinkai, bet ir sveikatai kenksmingų medžiagų.

 

Jau nebe pirmus metus Klaipėdos rajono savivaldybė teikė paraišką valstybės paramai asbesto atliekų išvežimui ir sėkmingai įgyvendino projektą „Namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų tvarkymas Klaipėdos rajono savivaldybėje“. Iš gyventojų  planuota surinkti, išvežti ir pašalinti 408 tonas asbesto turinčių gaminių atliekų. Atlikti „žalieji“ viešieji pirkimai ir sudaryta sutartis su atliekų surinkėju-vežėju UAB „Ekonovus“. Asbesto atliekos buvo šalinamos UAB  Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro sąvartyne.

Projekto metu buvo panaudotas visas Aplinkos projektų valdymo agentūros skirtas finansavimas – beveik 50 tūkst. eurų, ir iš gyventojų nemokamai surinkta daugiau nei planuota asbesto atliekų – beveik 427 tonos. Tam, kad asbesto atliekas būtų galima išvežti iš visų projekte užsiregistravusių gyventojų, darbams pabaigti finansavimas skirtas ir iš Savivaldybės biudžeto.

Kaip rodo praktika ir užsiregistravusių asbesto atliekų išvežimui gyventojų skaičius, ši paslauga buvo ir vis dar yra labai reikalinga, todėl paraiškos gauti valstybės paramą bus teikiamos ir ateityje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 423 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,