Mano Gargždai



Gargždiškės Austėja Vyšniauskaitė ir Rusnė Lukauskaitė – Lietuvos uždarų patalpų jaunučių mergaičių U14 paplūdimio tinklinio čempionės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

   Balandžio 15 dieną Kaune įvyko finalinis 2022 – 2023 m. Lietuvos uždarų patalpų jaunučių U14   paplūdimio tinklinio čempionatas. Šį sezoną vyko penki etapai, kurių rezultatai buvo svarbūs dalyvaujant finaliniame etape. Gargždų ,,Minijos” progimnazijos ugdytinės, sporto centro jaunosios tinklininkės Austėja Vyšniauskaitė ir Rusnė Lukauskaitė V etape iškovojo I vietą ir susumavus 3 geriausių etapų rezultatus, jos buvo nominuotos 2022 – 2023 m. Lietuvos uždarų patalpų jaunučių U14 mergaičių paplūdimio tinklinio čempionėmis. Mergaitės ir trenerė labai džiaugėsi savo rezultatais ir iškovotais trofėjais: I vietos taurėmis ir medaliais, asmeninėmis dovanėlėmis, kurias dovanojo Lietuvos tinklinio federacija.

 

Apie šių dviejų mergaičių sportinį kovingumą, darbštumą, atkaklumą, norą laimėti ir mėgautis tinklinio žaidimu norisi papasakoti plačiau. Tinklinio treniruotes Gargždų sporto mokykloje Austėja ir Rusnė pradėjo lankyti nuo antros klasės, su dviem metais vyresnėmis mergaitėmis. Jau ketvirtoje klasėje jos dalyvavo Lietuvos U12 vaikų salės tinklinio čempionate, kuriame jaunosios tinklininkės Austėja ir Rusnė rodė sportinį charakterį, bet dėl karantino Lietuvoje visos sportinės veiklos buvo uždraustos. Tik panaikinus karantiną, mergaitės su komandos draugėmis iškovojo III vietą 2020 – 2021 m. Lietuvos vaikų U15 salės tinklinio čempionate.

   Pasibaigus vienam sezonui, sekė kitas puikus sezonas. Susumavus 2021 – 2022m. Lietuvos U14 paplūdimio tinklinio trijų etapų rezultatus, Austėja ir Rusnė džiaugėsi Lietuvos tinklinio federacijos II vietos taurėmis, medaliais bei diplomais. Jaunosios sportininkės dalyvavo visose amžiaus grupėse, visuose etapuose ir kovojo su stipriausiomis tinklinio žaidėjomis iš visos Lietuvos.

Šį sezoną Austėja ir Rusnė dar dalyvauja: 2022 – 2023 m. Lietuvos jaunučių U15, jaunių U18 merginų salės tinklinio čempionatuose; 2022 – 2023m. Lietuvos U16 uždarų patalpų paplūdimio tinklinio čempionate. Laukia Lietuvos U16 paplūdimio čempionatas.

Kadangi mergaitės žaidžia ir uždarų patalpų, ir paplūdimio tinklinio, bei salės tinklinio čempionatuose, kartu dėl prizinių vietų ir medalių atkakliai kovoja komandos draugės iš ,, Minijos” progimnazijos – 8 d klasės mokinė Giedrė Bartkutė, 6 a – Eglė Godiliauskaitė, 7 b klasės mokinės Eva ir Gintė Paranauskaitės, Meda Bogužaitė, Ariana Ročiūtė, 7 c klasės mokinė Jurtė Meižytė, 7 e – Aistrė Stroputė bei buvusios mokyklos ugdytinės Liepa Lukauskaitė, Milda Kvekšaitė, Deima Šliuožaitė ir Aurelija Sakalaitė.

   „Mergaitėms linkiu žaidžiant tinklinį turėti tikslą ir eiti link jo. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad esu Austėjos ir Rusnės bei kitų mergaičių ir merginų trenerė“, – sako Gargždų ,,Minijos” progimnazijos fizinio ugdymo mokytoja Jolanta Žukauskienė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 114 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,