Mano Gargždai



Oro balionų šventę vėjas nupūtė į Klaipėdos rajoną

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
RENGINYS TĘSIASI. Lietuvos karšto oro balionų čempionatas ir tarptautinės varžybos „Memel Baloon Trophy“ jau įskaitytos, nes oreiviai atliko būtinąsias užduotis, tačiau renginys tęsiasi. Liepos 21, 22 d. oro balionų skrydžiai numatyti 6.30 val. ryte ir 19 val. vakare. Organizatorių nuotr. RENGINYS TĘSIASI. Lietuvos karšto oro balionų čempionatas ir tarptautinės varžybos „Memel Baloon Trophy“ jau įskaitytos, nes oreiviai atliko būtinąsias užduotis, tačiau renginys tęsiasi. Liepos 21, 22 d. oro balionų skrydžiai numatyti 6.30 val. ryte ir 19 val. vakare. Organizatorių nuotr.

Įsismarkavęs pajūrio vėjas į Klaipėdos rajoną nupūtė šiųmetės Jūros šventės įspūdingiausią reginį - Lietuvos karšto oro balionų čempionatą ir tarptautines varžybas „Memel Baloon Trophy“. Organizatoriai viliasi, kad gamta bus maloninga ir Jūros šventės dalyviai Klaipėdoje taip pat išvys dangaus laivus.

 

Pirmasis Lietuvos karšto oro balionų čempionato ir tarptautinių varžybų „Memel Baloon Trophy“ varžybinis skrydis į dangų turėjo pakelti žinią apie Jūros šventės pradžią trečiadienio vakarą, 19 val.

Oro balionai turėjo pakilti iš pievos prie Jono kalnelio, tad čia susirinko būrys smalsuolių. Deja, oreiviai šioje vietoje taip ir nepasirodė.

Renginio organizatoriai socialiniuose tinkluose pranešė, kad pirmasis varžybinis skrydis perkeltas toliau nuo jūros, o pakilimas numatytas 20 val., tačiau žalia vėliava, reiškianti startą, buvo iškelta tik 21 val. Oro balionai pakilo iš privataus sklypo prie Jakų.

Tad saulei leidžiantis spalvingu oro balionų skrydžiu grožėjosi Klaipėdos rajono gyventojai.

Ketvirtadienio rytą oro balionai taip pat kilo Klaipėdos rajone ir džiugino Kiškėnų, Girininkų, Endriejavo gyventojus. Klaipėdiečiai tik iš didesnių pastatų viršutinių aukštų danguje matė mažus taškelius tolumoje.

„Šventės pradžia atrodė beviltiška. Buvo kilę net abejonių, ar iš viso pavyks surengti čempionatą ir varžybas, nes Klaipėdoje šią savaitę vyrauja pats pavojingiausias oro balionams gūsingas vėjas. Tik atsitraukę toliau nuo pajūrio atlikome pirmuosius du skrydžius ir bent 10 užduočių. Minimalus užduočių skaičius yra 3. Tad varžybinė dalis jau įskaityta, tačiau planuojami ir kiti numatyti skrydžiai liepos 21, 22 d. 6.30 val. ryte ir 19 val. vakare.

Prioritetinė pakilimo aikštelė išlieka pieva prie Jono kalnelio, tačiau kilsime, reaguodami į oro sąlygas“, – sakė „Vakarų ekspresui“ Lietuvos karšto oro balionų čempionatą ir tarptautines varžybas „Memel Baloon Trophy“ organizuojančios VšĮ Klaipėdos oreivių klubo prezidentė ir oro baliono pilotė Renata Narbutė.

Lietuvos karšto oro balionų čempionate ir tarptautinėse varžybose „Memel Baloon Trophy“ dalyvauja 30 komandų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos. Pirmąjį vakarą, pasak pašnekovės, dviejų balionų pilotai dėl ekstremalių sąlygų nesiryžo pakilti.

Ketvirtadienio rytą skrido visi. Varžybų rezultatai jau skaičiuojami, o sekmadienį 12 val. Teatro aikštėje įvyks čempionato dalyvių apdovanojimai.

Žiūrovai gi labiausiai laukia naktinio oro balionų pasirodymo prie Jono kalnelio, kuris numatytas penktadienio ir šeštadienio vakarą 23.30 val.

„Neprarandame vilties, kad pavyks surengti ir naktinį oro balionų šou prie Jono kalnelio Jūros šventėje. Pagal meteorologų prognozes, jis labiausiai tikėtinas penktadienio vakarą, bet pajūryje viskas labai greitai keičiasi, tad gal vėjas bus maloningas“, – sakė R. Narbutė.

Sprendimas dėl kiekvieno oro balionų skrydžio priimamas iki jo likus vienai valandai. Informacija skelbiama socialiniuose tinkluose https://www.facebook.com/klaipedossventes bei https://www.facebook.com/koksai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 341 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,