Mano Gargždai



Kaip tinkamai pasiruošti darbui vasarą?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Apranga darbui sode. Įmonės nuotr. Apranga darbui sode. Įmonės nuotr.

Nors šiltuoju sezonu daugiausiai laiko norėtųsi leisti pliaže, turint nuosavą kiemą ar sodą, tenka atlikti ir nemažai darbų. Didelis karštis tokioms užduotims tikrai nepadeda, todėl prieš ruošiantis pasidarbuoti, tam reikia gerai pasiruošti. Šį kartą pakalbėsime apie tai, ką reikia padaryti, kad darbas karštomis dienomis būtų saugus ir kuo mažiau varginantis.

 

Naudokite kremą nuo saulės

Tai – pirmasis ir labai svarbus žingsnis, kuris padės odą apsaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių. Jei kada leidote laiką paplūdimyje ir pamiršote tai padaryti, tikriausiai puikiai žinote, su kokiomis pasekmėmis teks susidurti. Nors tą pačią dieną galite nieko nepajausti, jau nakties metu bus galima pamatyti paraudusią, niežtinčią ir kitus nemalonius pojūčius sukeliančią, nudegusią odą. Tad prieš eidami į sodą ar daržą, visuomet pasitepkite kuo didesnį SPF filtrą turinčiu kremu, o jeigu dirbsite ilgiau, kas keletą valandų užsitepkite papildomą jo sluoksnį.

 

Gerkite pakankamai vandens

Šiltuoju sezonu apskritai reikia gerti kuo daugiau vandens, nepriklausomai nuo to, ar dirbate lauke, ar ne. Tačiau jeigu dieną leidžiate sode, maždaug kas 20 minučių patariama išgerti po stiklinę vandens. Nelaukite, kol ištrokšite ir pradėkite savo kūną darbui ruošti dar net neišėję iš namų. Nepamirškite, kad vandens negali atstoti jokie saldūs gėrimai. Priešingai, dažnu atveju jie, kaip ir alkoholis, gali padidinti dehidratacijos riziką. Tad idealiu atveju reikėtų apsiriboti paprastu vandeniu.

 

Pasirinkite tinkamą aprangą

Ruošiantis padirbėti lauke, labai svarbu pasirūpinti tinkama apranga. Drabužiai turėtų būti lengvi ir pralaidūs orui, kad išvengtumėte nemalonaus prakaitavimo. Tiesa, geriau rinktis ilgesnes kelnes, kurios kojas apsaugos nuo piktžolių ir purvo – jei jos bus gerai kvėpuojančios, mėgausitės malonia vėsa ir komfortu. Marškinėliai taip pat turėtų būti ilgomis rankovėmis, geriausia – šviesesnių spalvų, kurios mažiau traukia saulę. El. parduotuvėje Pigu.lt darbo rūbai pasižymi plačiu asortimentu: čia tikrai rasite ir tokių, kuriuos pavyks pritaikyti šiltajam sezonui.

 

Pasirūpinkite pagrindiniais aksesuarais

Apsirūpinus pagrindine apranga, bus galima pagalvoti apie smulkesnius, tačiau ne mažiau svarbius akcentus. Dirbant lauke, galvą reikėtų apsaugoti užsidedant kepurę ar skrybėlę – šie aksesuarai, kartu su apsauginiu kremu, užtikrins maksimalią veido ir galvos apsaugą. Taip pat patariama užsidėti akinius nuo saulės. Nors į daržą su jais eina ne kiekvienas, norėdami apsaugoti akis nuo saulės pavojų, turėtumėte apsvarstyti galimybę naudoti šiuos aksesuarus.

 

Darykite pertraukėles

Net ir laikantis visų aukščiau pateiktų patarimų, išlieka rizika nukentėti nuo saulės. Tiesa, ji didesnė yra tuomet, jeigu dirbama ilgesnį laikotarpį, tad darbus reikėtų susiplanuoti taip, kad laiko užtektų ir pertraukėlėms. Jeigu dirbate arčiau namų, sugrįžkite į vidų atsigerti vandens. O jeigu netoliese nėra jokių patalpų, suraskite didesnį medį, kuris užtikrins pavėsį. Pasėdėkite jame keletą minučių ir atgaivinkite galvą, kaklą ir veidą.

 

Pasirūpinkite efektyviais darbo įrankiais

Galite pagalvoti ir apie tai, kaip kai kuriuos sodo darbus būtų galima atlikti efektyviau. Pavyzdžiui, vietoj mechaninių įrankių dažnu atveju labiau verta naudoti elektrinius ar netgi benzininius. Tuo tarpu žolės pjovimą galima patikėti robotams arba atlikti šį darbą naudojantis traktoriukais – jie yra rekomenduojami didesniems pievutės plotams. El. parduotuvėje Pigu.lt sodo traktoriukai pasižymi plačiu asortimentu: čia tikrai rasite tokį, kuris tiks Jūsų kiemui.

Pritaikę visus šiuos patarimus praktiškai, efektyviai galėsite darbuotis net ir itin karštomis dienomis. Svarbiausia nepersistengti ir sekti savo kūno pojūčius – geriau vieną užduotį atlikti ilgiau, tačiau tai daryti su didesniu malonumu.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 182 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,