Mano Gargždai



Išorinei lauko reklamai būtinas leidimas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Išorinė lauko reklama – puikus ir efektyvus būdas savo parduodamomis prekėmis ar paslaugomis sudominti potencialų klientą. Tačiau įrengus tokias reklamas be leidimų, kuriuos išduoda Klaipėdos rajono savivaldybė, galima tikėtis ne pelno, o kelis šimtus eurų siekiančių baudų.

 

Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai vien pernai nustatė 87 nusižengimus dėl išorinės reklamos įrengimo, neturint išduotų leidimų. Šiais metais tokių pažeidimų jau fiksuota 77. Visais atvejais pradėtos administracinių nusižengimų teisenos. Išorinės reklamos įrengimo draudimų ir reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki trijų šimtų eurų. Už pakartotinai padarytą pažeidimą gali tekti sumokėti ir 300−560 eurų siekiančią baudą.

Kaip pastebi patikrinimus atliekantys pareigūnai, labai dažnai žmonės galvoja, kad jiems nuosavybės teise priklausančioje žemėje ar ant nuosavų statinių įrengiant išorinę reklamą nereikalingi jokie leidimai. Tačiau jie reikalingi visais atvejais, jei reklamuojama ūkinė komercinė veikla.

Reklamos įstatyme nurodytos tik šios išimtys, kai leidimas nereikalingas:

1) reklamos pateikimo priemonės yra nekilnojamojo turto registre įregistruotame statinyje su stogu ir galinėmis sienomis ar be sienų, ir ant šių reklamos pateikimo priemonių pateikiama reklama yra susijusi su šiame statinyje vykdoma veikla;

2) reklamos pateikimo priemonės yra patalpose, tačiau reklama yra matoma iš lauko pusės;

3) išorinė reklama pateikiama ant transporto priemonės, kuri įrengta kaip prekių pardavimo vieta arba naudojama pagal jos tiesioginę paskirtį žmonėms ir (arba) kroviniams vežti, išskyrus atvejus, kai ant transporto priemonės įrengiama speciali reklamos pateikimo priemonė ir ant jos pateikiama išorinė reklama;

4) iškaba turi būti įrengiama pagal Lietuvos Respublikos notariato įstatymu, Lietuvos Respublikos antstolių įstatymu įgaliotos institucijos patvirtintą formą;

5) įrengiama ne didesnio kaip 0,3 m2 ploto iškaba;

6) įrengiama Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgaliotos institucijos nustatytus reikalavimus atitinkanti iškaba, ant kurios ar kurioje pateikiamas tik reklamos davėjo pavadinimas ir (arba) vardas, pavardė arba reklamos davėjo prekybos ar paslaugų teikimo vietos pavadinimas, arba parduodamų prekių ar teikiamų paslaugų pavadinimas ir (arba) darbo laikas.

Tokie patys reikalavimai galioja ir elektroniniams takeliams (bėgančioms reklamoms), vėliavoms ar pan.

Prašome visų gyventojų, verslo atstovų prieš įsirengiant išorinę reklamą išsiimti reikalingus leidimus, kurie kai kuriais atvejais yra neapmokestinami arba jų kaina yra simbolinė (priklausomai nuo to, kur ir kokio dydžio įrengiama išorinė reklama). Užsisakyti leidimą internetu galima čia https://www.epaslaugos.lt/portal/service/42526/23560.

Kilus klausimams dėl išorinės reklamos įrengimo pasikonsultuoti galima su atsakinga darbuotoja Rasa Šneideriene, tel. +370 620 72 338.

 

Užsakymo Nr. SAV-2023-07-28

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 642 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,