Mano Gargždai



Susitikime su Lietuvos paštu – diskusijos dėl patalpų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba jau priėmė sprendimą pirkti Gargžduose esantį buvusį Lietuvos pašto pastatą. Tam pritarė ir didžioji dalis Savivaldybės skelbtoje apklausoje dalyvavusių Klaipėdos rajono gyventojų. Artimiausiu metu planuojamos derybos dėl pašto pardavimo, o su Savivaldybės meru Broniumi Markausku ir vicemere Jolanta Kitra susitikę Lietuvos pašto vadovai patikino, kad yra pasiruošę ieškoti geriausių sprendimų abiem pusėms.

 

Susitikime dalyvavęs AB Lietuvos pašto generalinis direktorius Rolandas Zukas kartu su komanda pristatė pašto veiklos perspektyvas, planuojamą paslaugų plėtrą.

Diskutuota ir kitais aktualiais klausimais. Vienas jų – buvusios pašto patalpos Priekulėje. Planuojama, kad paštui pateikus viziją, kokia galima patalpų ateitis, Savivaldybė pakvies bendruomenę tartis ir kartu rasti naudingiausią sprendimą ir priekuliškiams, ir bendrovei.

Kita svarbi tema – buvęs pašto pastatas Gargžduose. Lietuvos paštui pavasarį pranešus apie planus persikelti į kitą vietą Gargžduose, kuri būtų modernesnė, patogesnė ir, svarbiausia – prieinama asmenims su negalia, vėl atgimė diskusijos dėl pašto pastato nupirkimo ir nugriovimo. Tai leistų miestui grąžinti senąjį vaizdą – atverti istorinę Rinkos aikštę priešais bažnyčią, kurioje nuo 1600-ųjų metų oficialiai, o neoficialiai ir anksčiau, vykdavo turgūs.

Šiandien nemažą Rinkos aikštės dalį užimantis pastatas tikrai nepuošia miesto centro. Apgriuvęs statinys užgožia tiek pačią aikštę, tiek bažnyčią. Lietuvos pašto vadovai informavo, kad jau rudenį pastatas turėtų būti tuščias, o bendrovė yra pasiruošusi deryboms dėl kainos, kad būtų galima rasti geriausius sprendimus abiem pusėms.

Susitikimo metu meras Bronius Markauskas pašto vadovams perdavė ir Vėžaičių seniūnijos gyventojų prašymą dėl paštomato įrengimo. Lietuvos pašto atstovai informavo, kad į paštomatų plėtrą planuoja šiemet investuoti apie 1 mln. eurų, o vėžaitiškių prašymas dar susitikimo metu buvo persiųstas vykdymui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 111 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,