Mano Gargždai



Vasaros pradžioje žadėtos autobusų stoties statybų darbų baigties gargždiškiai dar turės palaukti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
K. Abromavičiūtės nuotr. K. Abromavičiūtės nuotr.

Dar metų pradžioje buvo skelbiama, kad naujosios Gargždų autobusų stoties statybos darbai bus baigti pirmąją vasaros dieną. Tačiau vasarai baigiantis, naujoji stotis vis dar stovi aptverta statybine tvora.

 

Darbai sustojo dėl kelių priežasčių

Savaitgalį šalia autobusų stoties buvo pasodintas naujas gėlynas. Gargždiškiai, žinoma, džiaugiasi, tačiau dauguma labiau nekantrauja, kada galės naudotis naujos stoties paslaugomis. Kodėl statybos darbai vis stringa naujienų portalas „Mano Gargždai“ pasiteiravo Savivaldybės atstovų.

Kaip informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus patarėja Rita Rapalienė, autobusų stoties statybos darbai buvo sustoję dėl kelių priežasčių.

„Techninės priežiūros specialistai dėl anksti pavasarį buvusių gausių kritulių bei technologinių ypatybių neleido vykdyti stogo klojimo darbų. Todėl darbai buvo sustabdyti 33 kalendorines dienas. Taip pat atsirado ir kitų papildomų darbų, kurie ištęsė darbų terminą“, – teigė specialistė.

Anot R. Rapalienės, atsirado poreikis įrengti papildomas elektrinių autobusų įkrovimo stoteles.

„Toks poreikis atsirado, nes Savivaldybė siekia skatinti tvarų susisiekimą aplinkai draugiškomis priemonėmis. Klaipėdos rajone konkursą vežėjui, kuris veš keleivius Klaipėdos rajono savivaldybės organizuojamais maršrutais, organizuoja VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“, o konkurso sąlygose numatyta, kad apie 80 procentų autobusų bus varomi elektra, suspaustomis dujomis“, – aiškino pašnekovė.

Taip pat informuojama, kad stotis dar neveikia, nes šiuo metu dar liko atlikti vidaus apdailos darbus, įrengti švieslentes, smulkius aplinkos tvarkymo darbus. Planuojama darbus baigti per rugpjūčio mėnesį.

„Vėliau dar laukia statybos užbaigimo ir nekilnojamojo turto registravimo procedūros. Lygiagrečiai bus sprendžiamas klausimas ir dėl stoties operatoriaus“, – teigė Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus patarėja R. Rapalienė.

 

Šalia stoties – prekybos centras

„Mano Gargždai“ primena, kad kurį laiką sustoję Gargždų autobusų stoties statybos darbai iš mirties taško vėl pajudėjo praėjusiųjų metų rugsėjo pabaigoje. Klaipėdos rajono savivaldybei planus keisti teko nutraukus sutartį su ankstesniu rangovu („Viremidos statyba“), kuriam pradėtos bankroto procedūros. Savivaldybė pasirašė sutartį su kita uostamiesčio bendrove – „Autente“, kuri pratęsė pradėtus darbus.

Naujoji Gargždų autobusų stotis – ovalaus cilindro formos. Pastatas siekia iki 7 metrų aukščio, o jame dominuos mediena, stiklas ir metalas. Suplanuotos keturios autobusų sustojimo vietos, 11 vietų automobiliams. Perone bus įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema. Stoties pastatas su keleivių laukimo sale, prekybos vieta, bilietų kasa, informacijos centru, sanitarinėmis ir administracinėmis patalpomis bus apie 140 kv. m dydžio.

Sutartis su „Autente“ pasirašyta už kiek daugiau nei 719 tūkst. eurų.

Taip pat paaiškėjo ir kas iškils vietoje senosios Gargždų autobusų stoties (Klaipėdos g. 35). Stotį pakeis naujas, vieno aukšto, apie 2 330 kv. m dydžio pastatas. Jame įsikurs prekybos centras, dalis patalpų bus nuomojama smulkesniems prekybininkams.

 

Gargždų autobusų stotis – Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 281 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,