Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas pradeda naujuosius mokslo metus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Kardeliais nešini moksleiviai ir ikimokyklinukai penktadienį skubėjo į ugdymo įstaigas. Rugsėjo pirmosios skambutis paskelbė mokslo metų pradžią. Tai šventė ne tik tėveliams, išlydintiems atžalas, bet ir mokytojams, auklėtojams ir visiems švietimo bendruomenės nariams. Šiais mokslo metais, išankstiniais duomenimis, Klaipėdos rajono mokyklose turėtų mokytis daugiau moksleivių, o darželiuose šurmuliuoti daugiau vaikų.

 

Kaip informuoja Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus specialistė Gintarė Plungienė, bendrojo ugdymo įstaigas lankys apie 5810 mokinių (be ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų) – 250 daugiau nei pernai, tačiau visiškai tikslus mokinių skaičius bus žinomas, kai duomenys apie juos bus suvesti į Mokinių registrą pirmąją rugsėjo savaitę.

Į pirmą klasę šiemet atkeliavo 638 pirmokėliai – 54 daugiau nei pernai.

„Šių dienų duomenimis, nuo rugsėjo pirmosios naujai Klaipėdos rajono darželiuose bus pradėtas ugdyti 681 vaikas, iš kurių 265 – lopšelinukai, ir 188 šešerių-septynerių metų amžiaus vaikai (priešmokyklinukai), kurie persikelia iš ikimokyklinių grupių arba ateina naujai. Tikslus skaičius taip pat nusistovi kiek vėliau, jau po rugsėjo pirmosios“, – paaiškina G. Plungienė.

Kaip jau skelbėme liepos 31-ąją, Gargždų lopšelyje-darželyje „Saulutė“ vykstanti renovacija užsitęsė, todėl šį darželį lankantiems ir naujai priimtiems vaikams ugdymo procesas nuo rugsėjo 1 d. yra organizuojamas kitose rajono ugdymo įtaigose. Lopšelio amžiaus vaikai ugdysis Dovilų pagrindinės mokyklos Šiūparių skyriuje, kartu su lopšelio-darželio „Saulutė“ mokytojais, mokytojų padėjėjais, kurie su tais pačiais vaikais dirbs ir grįžus į atnaujintas darželio patalpas.

Visi kiti „Saulutės“ lopšelio-darželio vaikai lanko Gargždų lopšelius-darželius „Gintarėlis“, „Ąžuoliukas“, „Naminukas“, Dovilų ikimokyklinio ugdymo skyrių. Šiose įstaigose laikinai vaikų skaičius grupėse yra padidintas po 5–6 vaikus kiekvienoje grupėje.

Mokytojų netrūksta

Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus specialistės Gintarės Plungienės teigimu, bendrojo ugdymo mokyklose šiuo metu dirba 471 pedagogas, iš jų – 384 mokytojai, 36 vadovai ir 51 pagalbos specialistas. Ikimokyklinėse įstaigose (įskaitant bendrojo ugdymo mokyklų skyrius) – 245 pedagogai, iš jų – 11 vadovų, 17 pagalbos specialistų ir 217 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojų.

Viešojoje erdvėje kilus susirūpinimui dėl mokytojų trūkumo visoje Lietuvoje, pristatydama situaciją Klaipėdos rajone, G. Plungienė nuramina: „Klausimai dėl mokytojų etatų išspręsti visose ugdymo įstaigose, išskyrus Plikių I. Labutytės pagrindinę mokyklą ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnaziją. Čia ieškoma vieno biologijos ir vieno chemijos mokytojų.“

 

Rugsėjo 1-osios šventines akimirkas Dovilų pagrindinėje mokykloje užfiksavo fotografė Sandra Vaičienė:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 648 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,