Mano Gargždai



Kviečia į Europos judumo savaitės renginius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. Visuomenės sveikatos biuro iliustr. Klaipėdos r. sav. Visuomenės sveikatos biuro iliustr.

Susisiekimo ministerija, Europos judumo savaitės koordinatorė Lietuvoje, šiemet ragina ne tik savivaldybes, bet visas šalies įmones, organizacijas ir bendruomenes, miestus ir miestelius aktyviai prisijungti prie kasmetinės miestų tvaraus judėjimo akcijos ir dalyvauti EUROPOS ???????????????????????? SAVAITĖJE, kuri vyks rugsėjo 16–22 d.

 

2023 metų Europos judumo savaitės tema – ????????????????????????????????????????????????????????????̨, o šūkis ????????????????̇????????????????????????????????????. Per savaitę visoje Europoje ir ne tik, beveik 3 000 miestų ir miestelių skatina elgsenos pokyčius, pirmenybę teikdami aktyviam judumui, viešajam transportui ir kitiems švariems, pažangiems transporto sprendimams, organizuodami informuotumo didinimo veiklą ir renginius su vietos suinteresuotaisiais subjektais.

Europos judumo savaitė yra didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šia kampanija siekiama skatinti Europos šalių vietos valdžios institucijas diegti ir populiarinti tvarias transporto priemones bei paskatinti gyventojus išbandyti susisiekimo automobiliais alternatyvas.

Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kaip ir kasmet kviečia Klaipėdos rajono gyventojus dalyvauti įvairiose veiklose, kurios organizuojamos minint Europos judumo savaitę.

 

Europos judumo savaitės renginiai

Rugsėjo 16 d. Judumo savaitės atidarymo šventė Lapiuose „Judėk Laisviau“

Žvelsos g. Lapiai (Bendruomenės parkas)

Programa:

9:45-10:00 val. – registracija į pėsčiųjų žygį.

10:00-10:15 val. – apšilimo mankšta prieš žygį.

10:30-13:00 val. – pėsčiųjų žygis (7,5 km.).

13:00-13:45 val. – žygeiviai vaišinami koše.

13:00-14:45 val. – įvairios aktyvios pramogos ir konkursai – taiklumo iššūkis, linksmosios vaikų estafetės, stalo tenisas.

13:45-14:45 val. – Jumping batutų treniruotė.

13:45-14:45 val. – Biuro specialistų edukacijos – pirmosios pagalbos mokymų stotelė, psichoaktyvių medžiagų prevencijos stotelė, loterija.

14:45-15:00 val. – dalyvių apdovanojimai.

15:00 val. – šventės uždarymas.

Būtina registracija:

  • 8 659 91923
  • Internetu ČIA

_____

Rugsėjo 17 d. 9:30 – 15:00 val.

Dviračių žygis su gide, Gargždai-Kopagalis-Gargždai (~30 km). Autobusu iš Gargždų vyksime į Klaipėdą (Naujoji perkėla), iš ten kelsimės keltu su dviračiais į Smiltynę, judėsime link Kopagalio, laukinio pliažo, meškos kalno. Grįšime atgal į Smiltynę, iš jos keltais kelsimės į Klaipėdą (Naujoji perkėla) ir autobusu grįšime į Gargždus. Kelto bilietai nemokamai. Esant poreikiui, yra galimybė išsinuomoti dviratį, susisiekite ir pateiksime informaciją plačiau.

Būtina registracija:

  • 8 659 91923
  • Internetu ČIA

_____

Rugsėjo 18 d. 18:00 val.

Šiaurietiškas vaikščiojimas Gargžduose (Jaunimo parkas, vaikščiosime 3-4 km). Sužinosite kaip išsirinkti tinkamas lazdas vaikščiojimui, susipažinsite su pagrindinėmis šiaurietiško ėjimo taisyklėmis, tobulinsite šiaurietiško vaikščiojimo įgūdžius.

Būtina registracija:

  • 8 659 91923
  • Internetu ČIA

_____

Rugsėjo 19 d. 10:00 val.

„Futbolas vaikščiojant“ Gargžduose (Minijos progimnazijos stadionas). Futbolas vaikščiojant – tai mažojo futbolo versija, kuri sugalvota ir reglamentuota kaip atskira žaidimo rūšis siekiant įtraukti į žaidimą senjorus, didelių fizinių pastangų nereikalaujantis komandinis žaidimas. Žaidimas nėra kontaktinis, todėl jo metu, labai maža tikimybė patirti traumą. Dalyviai turi būti patogiai apsirengę ir turėti vandens.

Būtina registracija:

  • 8 659 91923
  • Internetu ČIA

_____

Rugsėjo 19 d. 18:00 val. 

Šiaurietiškas vaikščiojimas Karklėje (~5 km). Sužinosite kaip išsirinkti tinkamas lazdas vaikščiojimui, susipažinsite su pagrindinėmis šiaurietiško ėjimo taisyklėmis, tobulinsite šiaurietiško vaikščiojimo įgūdžius. Susitinkame šalia Olando kepurės, automobilių stovėjimo aikštelėje.

Būtina registracija:

  • 8 659 91923
  • Internetu ČIA

_____

Rugsėjo 21 d. 18:00 val.  

Šiaurietiškas vaikščiojimas Gargžduose (Jaunimo parkas, vaikščiosime 3-4 km). Sužinosite kaip išsirinkti tinkamas lazdas vaikščiojimui, susipažinsite su pagrindinėmis šiaurietiško ėjimo taisyklėmis, tobulinsite šiaurietiško vaikščiojimo įgūdžius.

Būtina registracija:

  • 8 659 91923
  • Internetu ČIA

_____

Rugsėjo 22 d. 18:00 val. 

Kvėpavimo treniruotė.

Basanavičiaus g. 4, Gargždai (II aukštas). Trenerė Asta Lukauskienė.

Kvėpavimo mankštos metu yra treniruojami kvėpavimo raumenys, taip pat ši mankšta skirta streso mažinimui, laikysenos korekcijai, gerina gyvenimo kokybę.

Būtina registracija:

  • 8 659 91923
  • Internetu ČIA

_____

Rugsėjo 22 d. 19:00 val.

Zumba treniruotė.

Basanavičiaus g. 4, Gargždai (II aukštas). Trenerė Asta Lukauskienė.  

Zumba – smagi ir efektyvi sporto sistema, kuri sujungia šokį ir sporto elementus. Treniruotės pagrindas – Lotynų Amerikos šokiai, taip pat ir kitų šokių ritmai. Nereikia jokios ankstesnės šokių patirties, taip pat visai nesvarbu kokios esi lyties, amžiaus ar sudėjimo.

Būtina registracija:

  • 8 659 91923
  • Internetu ČIA

 

Konkursai

Rugsėjo 16-22 d.

„Judėk kartu su visa šeima“

Kviečiame Klaipėdos rajono gyventojus dalyvauti namų video filmukų konkurse – nufilmuokite savo šeimos fizinio aktyvumo veiklas – mėgstate pasivaikščioti, o gal rytais ar vakarais atliekate mankštą? Vedžiojate šunį ar važinėjate dviračiais? Pasidalinkite savo aktyviu laisvalaikiu ir už tai laimėkite prizus! Filmukų trukmė – nuo 30 s. iki 5 min.

Filmukus siųsti galite iki rugsėjo 22 d. el.p. , nugalėtoją skelbsime rugsėjo 25 dieną. Nugalėtojas bus renkamas burtų keliu ir jam bus įteikta dovana.

Asmenys, dalyvaudami konkurse, sutinka, kad jų atsiųstas filmukas gali būti viešinamas Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro internetinėje svetainėje https://visuomenessveikata.lt/ bei socialinėje paskyroje facebook https://www.facebook.com/visuomenessveikatosbiuras/

_____

„Nupiešk švarią gamtą“

Kviečiame Klaipėdos rajono gyventojus dalyvauti piešinių konkurse „Nupiešk švarią gamtą“. 

Piešinius siųsti galite iki rugsėjo 22 d. el.p. , nugalėtoją skelbsime rugsėjo 25 dieną. Nugalėtojas bus renkamas burtų keliu ir jam bus įteikta dovana.

Asmenys, dalyvaudami konkurse, sutinka, kad jų atsiųsti piešiniai gali būti viešinami Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro internetinėje svetainėje https://visuomenessveikata.lt/ bei socialinėje paskyroje facebook https://www.facebook.com/visuomenessveikatosbiuras/

_____

„Žygiuok ir žingsnelius skaičiuok“

Kviečiame dalyvauti žingsnių rinkimo konkurse, tai padaryti galite walk15 arba kita programėle. Konkurso sąlygos: reikia turėti žingsniamatį arba programėlę savo telefone, kuri skaičiuotų jūsų nueitus žingsnius. Nuo rugsėjo 16 d. iki rugsėjo 22 d. kiekvieną dieną užfiksuoti nueitus žingsnius taip, kad matytųsi data ir nueiti žingsniai, atsiųsti nuotraukas el. paštu iki rugsėjo 22 d.  Daugiausiai žingsnių surinkusį asmenį paskelbsime rugsėjo 25 dieną, nugalėtojo laukia prizas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 703 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,