Mano Gargždai



Prasideda nacionalinis mokinių konkursas „Skaidrumą kuriame kartu‘23“: kviečia registruotis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių iliustr. Organizatorių iliustr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečius metus iš eilės organizuoja nacionalinį konkursą mokiniams „Skaidrumą kuriame kartu‘23“. Šiuo konkursu siekiama ugdyti antikorupcines mokinių nuostatas, skatinti aktyviai domėtis savo, kaip piliečio, vaidmeniu, valstybės ir pasaulio situacija, suprasti svarbiausius skaidrumo principus, kurie yra stiprios, teisingumu ir pasitikėjimu grįstos valstybės pagrindas. Šių metų tema – skaidrumas ir netolerancija korupcijai.

 

Lietuvos bendrojo ugdymo ir profesinių mokyklų pedagogai kviečiami registruoti 8–12 klases. Norintys sudalyvauti konkurse, turės įveikti dvi užduotis: individualiai išspręsti testą ir kartu su bendraklasiais atlikti kūrybinį darbą. Konkurso užduotims atlikti bus skirtas laikas nuo 2023 m. spalio 26 d. iki lapkričio 17 d. Geriausiai pasirodžiusieji pretenduos į tris nominacijas: klasė „Skaidrumo lyderė“, klasė „Skaidrumo skleidėja“ ir mokykla „Skaidrumo bendruomenė“. Nuotolinis konkurso atidarymo renginys įvyks spalio 26 d. 14 val., prie kurio prisijungs mokytojai, išreiškę norą dalyvauti konkurse – jie buvo kviesti per savivaldybių švietimo skyrius.

Visi konkurso dalyviai, kuriems pavyks įveikti konkurso testą gaus dalyvio ženklelį, o klasės dalyvavimas bus pažymėtas diplomu.

Kūrybinius mokinių darbus vertins konkurso komisija: STT Antikorupcinio švietimo skyriaus vadovas Benas Aldakauskas, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vyriausiasis specialistas Arvydas Vaitiekėnas, Vilniaus universiteto Partnerysčių vystymo skyriaus vadovė Jevgenija Avedenij, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Umberto Masi, Lietuvos moksleivių sąjungos nacionalinio biuro vadovė Ona Akelė, Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas ir jaunųjų šaulių vadas Tadas Venskūnas ir Nacionalinio švietimo NVO tinklo vadovė Judita Akromienė.

„Viena iš konkurso intencijų – burti antikorupcinėmis idėjomis besidomintį jaunimą ir mokytojus, padėti pamatyti vieni kitus, pasidalinti idėjomis ir kartu skaidrinti Lietuvą. Tikimės, kad konkurse kaip ir ankstesniais metais dalyvaus gausus būrys kūrybiškų, smalsių ir savo bendruomenę mylinčių mokinių. „Skaidrumą kuriame kartu‘23“ rezultatais džiaugsimės ir visus dalyvavusius sveikinsime minėdami Tarptautinę antikorupcijos dieną“, – sako konkurso komisijos narys, STT Antikorupcinio švietimo skyriaus vadovas Benas Aldakauskas.

Konkurso nuostatus ir daugiau informacijos apie svarbiausias datas galite rasti čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 652 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,