Mano Gargždai



Prasideda tilto per Miniją Priekulėje rekonstrukcijos darbai

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Ketvirtadienį Savivaldybėje pasitarimuose, kuriuos organizavo Administracijos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Buivydas, buvo aptarti Priekulės tilto per Miniją uždarymo klausimai. Tilto rekonstrukcijos, kurios užsakovas VĮ „Klaipėdos regiono keliai“, sutartis pasirašyta su rangovu - UAB „Lemminkainen Lietuva“. Projekto vertė – 4 mln. 440 tūkst. litų. Vakarų regiono direktorius Algiras Alūza informavo, kad darbų pradžia jau paskelbta, − tiltas bus uždarytas nuo liepos 21 dienos 18-kai mėnesių. Savaitę pėstieji galės vaikščioti važiuojamąja dalimis, vėliau jiems bus pastatytas laikinas medinis takas rekonstruojamo tilto kairėje pusėje.

 

Kaip sakė VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ direktorius Petras Kaučikas, tiltas avarinės būklės buvo jau nuo 2008 m., tačiau rekonstrukcija buvo atidėliojama belaukiant, kol išsispręs Priekulės aplinkkelio reikalai.

Rekonstruotas tiltas per Miniją atrodys lygiai taip pat, nes tokie kultūros paveldo objektui keliami reikalavimai. Juo, kaip ir anksčiau, automobiliai galės pravažiuoti pakaitomis tik į vieną pusę. Tačiau, kaip svarstė pasitarimo dalyviai, tai neturėtų būti didelė problema – juk jau yra aplinkkelis, kuriuo važiuoja didžiausi automobilių srautai.

O ar apmirs Priekulės miestas dėl to, kad čia pravažiuos mažiau mašinų? Gal kaip tik jis pasidarys ramesnis, gražesnis ir patrauklesnis gyventi, kultūros paveldo pastatai mažiau kentės nuo vibracijos, o vietos verslininkai sugalvos būdų, kaip į jį pritraukti daugiau turistų, gaivinant mažosios Lietuvos paveldą?

Pirmajame pasitarime taip pat kalbėta apie Priekulės Klaipėdos gatvės dangos ir šaligatvių atnaujinimą bei finansavimo galimybes automobilių transporto žiedui įrengti prie išvažiavimo aplinkkeliu į Dituvą.

Antrajame pasitarime, kuriame dalyvavo Priekulės seniūnijos seniūno pavaduotojas Valerijus Velkas ir bendruomenės atstovai, buvo aiškinamasi dėl autobusų maršrutų ir grafikų. 

VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Vytautas Gružas sakė, kad šiuo metu su Valstybine kelių transporto inspekcija jau beveik baigiami derinti autobusų maršrutų reikalai.

Tarpmiestiniai autobusai nuo Šilutės pusės atvažiuos iki tilto ir, apsisukę ten, Klaipėdos link važiuos aplinkkeliu. Priekuliškiams, važiuojantiems Šilutės link, teks pereiti rekonstruojamą tiltą – čia, prie buvusios „Aisytės“ parduotuvės (aikštelėje prieš tiltą Stragnų pradžioje) bus stotelė.  Į Klaipėdos pusę vietinio susisiekimo autobusai važiuos kaip ir anksčiau – nuo Priekulės stotelės, tačiau tarpmiestiniai autobusai neužvažiuos į Priekulę – jų laukti reikės minėtoje stotelėje prie tilto. Planuojama įrengti papildomą stotelę Voveriškiuose. Nei tarpmiestinių, nei vietinio susisiekimo autobusų grafikai beveik nesikeis (gali vėluoti apie 10 min, bet nevažiuos anksčiau).

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 234 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,