Mano Gargždai



Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos akiratyje – meras V. Dačkauskas (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Vaclovas Dačkauskas. Redakcijos archyvo nuotr. Vaclovas Dačkauskas. Redakcijos archyvo nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį vykusiame posėdyje ketino svarstyti Klaipėdos rajono savivaldybės mero Vaclovo Dačkausko elgesį.

 

Komisija turėjo spręsti, ar V. Dačkausko elgesys atitinka Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

VTEK rajono merą apskundė Seimo narys Petras Gražulis. Parlamentaro pranešime teigiama, kad V. Dačkauskas yra UAB „Gargždų komunalinės paslaugos“ akcininkas, taip pat ten dirba jo žmona.

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos 2014 m. vasario 27 d. posėdyje V. Dačkauskas nenusišalino nuo klausimo dėl rinkliavos už komunalinių atliekų mokesčio padidinimą svarstymo, vadovavo posėdžiui ir balsavo priimant minėtą sprendimą.

Kritikos V. Dačkauskas sulaukė dar vasarį vykusio posėdžio metu. Tačiau nuo klausimo svarstymo bei balsavimo, kaip anksčiau pasielgdavo, nenusišalino. Privačių interesų painiojimo jis neįžvelgė.

Posėdyje buvo skelbta, kad mokestis didinamas, nes Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) Klaipėdos rajono savivaldybei padidino „vartų mokestį“ už komunalinių atliekų priėmimą į sąvartyną, ir vietinės rinkliavos, kurią moka atliekų turėtojai, dydis turi būti toks, kad surinktomis lėšomis būtų apmokėtos visos atliekų tvarkytojo veikloje susidarančių komunalinių atliekų sutvarkymo sąnaudos.

 

Vakar VTEK nusprendė atidėti sprendimo priėmimą dėl Klaipėdos rajono savivaldybės mero V. Dačkausko veikos atitikimo Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms. Sprendimas nebuvo priimtas, nes nemaža dalis komisijos narių atostogauja, tad nebuvo kvorumo.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 169 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,