Mano Gargždai



Lietuvos U14 komandiniame šachmatų čempionate – startinės pozicijos apgintos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Viktorijos Čepauskienės nuotr. Viktorijos Čepauskienės nuotr.

Lapkričio 18 dieną Panevėžio V. Variakojo sporto komplekse vyko Lietuvos U14 ir M14 komandinės šachmatų pirmenybės. Šįkart dalyvavome tik su U14. Auksė Zonytė papildė vaikinų komandą, kurios kapitonu buvo Dominykas Kušlikis. Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras dar atstovavo Šarūnas Juknius, Tadas Petruškevičius ir Vėjas Čepauskas. Visi – metais-dviem jaunesni. Išskyrus Tadą, kiti dar galės atstovauti U14 komandą 2024 bei 2025 metais, o Vėjas net ir 2026 metais.

 

Iš pradžių vyko greitųjų šachmatų pirmenybės. Tarp 18 komandų starte mes buvome reitinguoti penktąja pozicija. Taip ir finišavome penkti, pasiekę 4 pergales ir 3 kartus pralaimėję. Partijose buvo visko, daugiau – džiugių akimirkų, nors viena kita partija buvo pralaimėta apmaudžiai. Tikras komandos lyderis buvo jos kapitonas Dominykas Kušlikis. Dominykas prie pirmos lentos surinko 5,5 taško iš 7 galimų, reitingą pasikėlė 62 taškais. Dar 5 taškus į komandos taupyklę pridėjo Auksė Zonytė, žaidusi trečioje lentoje, 4 taškus pridėjo penktoje lentoje žaidęs Tadas Petruškevičius. Finiše truputėlį pastrigo žaidimas Šarūnui Jukniui (3 taškai), ir „buksavo“ žaidimas Vėjui Čepauskui (1,5 taško). Bet to užteko, kad pabaigoje vis tik užsikabintume už „savo“ penktosios vietos.

„Žaibo“ čempionatui rekonstravome komandos apatinę dalį. Tadas persėdo į ketvirtą lentą, o Vėjas į penktą. Efektas buvo, nors ir nedidelis. Šios dvi lentos „Žaibe“ surinko vienu tašku daugiau, per abu – 6,5 taško. Na, „Žaibe“ savo penktąją vietą laimėjome tvirtai, net su galimybe būti ketvirtoje arba trečioje pozicijose. Tik paskutinio turo burtai gerai finišuojančiai mūsų komandai buvo negailestingi, gavome absoliučius pirmenybių lyderius šiauliečius, iki šiol nepraradusius nė vieno komandinio taško. Nepaisant to, mūsų šachmatininkai iš paskutiniųjų kabinosi į lyderius ir išplėšė lygiąsias (2,5:2,5). Pamačius galutinę lentelę, paaiškėjo, kad pergalė paskutiniame mače rezultatu 3:2 pagal papildomą trečiąjį rodiklį mums būtų garantavusi trečiąją vietą.

„Žaibe“ komandos lyderiu buvo Šarūnas Juknius (5,5 taško, Rtg. +50). Vėl puikiai lyderiui talkino Auksė Zonytė (5 taškai, Rtg.+63). Dominykas Kušlikis pridėjo į komandos taupyklę 4 taškus, Tadas Petruškevičius – 3,5 taško, Vėjas Čepauskas – 3 taškus.

Komandos pasirodymą vertinu gerai. Buvo daug smagių akimirkų matant mūsiškių žaidimą. O pats įdomiausias momentas buvo paskutinio turo mače su čempionais tapusiais Šiauliais, kur ceitnote vienu metu kovėsi net keturios mūsų lentos, o pasižiūrėti buvo suvirtę visi teisėjai ir beveik pusė varžybų dalyvių bei trenerių.

Su dalimi čempionato dalyvių susitiksime jau kitą sekmadienį mūsų tradiciniame turnyre „Gargždams-770“. Vėl bus daug emocijų ir bandymo išsiaiškinti kas pajėgesnis. Ačiū Viktorijai Čepauskienei, kuri šįkart buvo pagalbininkė sprendžiant įvairius komandos narių buitinius klausimus. Treneris tradiciškai buvo teisėjų korpuse, tai laiko jam kitiems klausimams buvo gana mažai.

Visi 2023-čiųjų metų čempionatai pasibaigė. Iškovojome nemažai aukštų vietų, vadinasi, pas mus auga puiki šachmatininkų karta.

 

Fotogalerijoje – trenerio Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 486 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,