Mano Gargždai



Sėkmingo šachmatų turnyro „Gargždams-770“ apžvalga: rekordinis dalyvių skaičius ir įdomių kovų gausa

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Lapkričio 26 dieną puikioje Vėžaičių bendruomenės salėje įvyko tradicinis greitųjų šachmatų turnyras „Gargždams-770“. Dar 1993 metais rajono sporto centro, Gargždų seniūnijos ir šachmatų klubo „Mintis“ vadovams kilo idėja surengti respublikinį šachmatų turnyrą (tada „Gargždams-740“). Ta idėja buvo tokia užkrečianti, kad tęsiasi jau lygiai tris dešimtmečius.

 

Šiemet į varžybas susirinko rekordinis skaičius dalyvių – net 155 (54 mūsų rajono atstovai, įskaitant BĮ Sporto centras ugdytinius ir klubo „Mintis“ narius, bei 101 svečias iš įvairių Lietuvos vietovių). Apie varžybų lygį byloja faktas, kad atvyko 5 sporto meistrai, 9 dalyvių reitingai buvo per 2000.

Atidarant varžybas, projekto sėkme pasidžiaugė Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Loreta Piaulokaitė-Motuzienė bei Klaipėdos r. BĮ Sporto centras direktorius Vaidas Liutikas. Po jų palinkėjimų varžybų vyr. teisėjas IA Donatas Vaznonis iš Kauno paskelbė varžybų pradžią.

Buvo žaidžiama greitaisiais šachmatais, 9 ratai šveicariška sistema, kiekvienam dalyviui skiriant po 10 min. + 5 sek. po kiekvieno ėjimo. Pamatėme daug gražių ir atkaklių kovų. O nugalėjo Kauno „Gajos“ sporto mokyklos atstovas FM Pijus Stremavičius, surinkęs 8 taškus iš 9 galimų. Tiek pat surinko ir jo treniruočių draugas jurbarkietis Pijus Greičius, jis – antras. Trečias – taip pat jurbarkietis Ąžuolas Norkūnas – 7,5 taško. Net 6 šachmatininkai surinko po 7 taškus. Jie vietomis pasiskirstė pagal koeficientus tokia tvarka: 4. Rimas Tamošaitis (Šiauliai), 5.Sergej Drozdov (Klaipėda), 6. Tomas Povilaitis (Šiauliai), 7. Dmitrij Beliajev (Klaipėda) 8. Matas Povilaitis (Šiauliai) ir Linas Dijokas (Joniškis).

Tarp pirmų 50-ties šachmatininkų pateko 10 mūsų rajono atstovų. Geriausiai pasirodė rajono rinktinės lyderis, daugkartinis rajono čempionas Arvydas Mickus. Jis su 6,5 taško buvo 11-toje vietoje. Kitas rajono rinktinės narys Martynas Taučius buvo 22-oje vietoje (6 taškai). Verta pažymėti mūsų dvylikamečio Dominyko Kušlikio puikų pasirodymą. Jis surinko 6 taškus iš 9 galimų, savo Rtg. pakėlė 30 taškų, iškovojo galutinę 32 vietą, tarp visų mūsiškių buvo trečias, o tarp visų U12 – pirmas. 34-oje vietoje buvo trenerė Daiva Dieninė (6 taškai), 37-toje Dovydas Spevak (5,5 tšk.). Verta pažymėti ir tarp U12 antroje vietoje buvusią Auksę Zonytę, kuri su 5 taškais buvo 50-oje vietoje bei savo Rtg. pasikėlė net 116 taškų. O ir kiti mūsiškiai nebuvo statistai, visi pagal galimybes kovėsi ir rinko taškus. Keli pirmą kartą įvykdė reitingų reikalavimus.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo Kauno ŠBK komanda (FM Pijus Stremavičius, WFM Marija Šibajeva, WFM Gabija Šimkūnaitė ir Pijus Grybkauskas). Antroje vietoje buvo Šiaulių sporto centro „Dubysa“ jaunieji šachmatininkai, o trečioje – Jurbarko SC-1 komanda. Klaipėdos rajono rinktinė buvo penktoje vietoje, Klaipėdos r. SC jaunučių pirmoji komanda keturioliktoje, o SC jaunių pirmoji komanda penkioliktoje vietose. Viso buvo klasifikuotos net 39 komandos. Jaunių įskaitoje (2005-2010 metų gimimo) mūsų rajono sporto centro jaunių pirmoji komanda (Dovydas Spevak, Domas Andrijauskas, Danielius Antužis ir Arvydas Žiūra) buvo trečioje vietoje. O štai tarp jaunučių (2011 metų gimimo ir jaunesni šachmatininkai) mūsiškiai neturėjo lygių ir nugalėjo. Komandai atstovavo Dominykas Kušlikis, Auksė Zonytė, Šarūnas Juknius ir Vėjas Čepauskas.

Buvo išaiškinti dar kelių kategorijų nugalėtojai. Tarp moterų pajėgiausia buvo Ieva Grikšaitė (Šiauliai), tarp veteranų 60+ – Rimas Tamošaitis (Šiauliai), tarp 75+ – Vytautas Pocius (Palanga). Visa U12 nugalėtojų pakyla atiteko mūsiškiams: 1. D. Kušlikis, 2. A. Zonytė, 3. Š. Juknius. Vyriausias varžybų dalyvis buvo 84-tus metus skaičiuojantis Petras Mitkevičius (Gargždai), jauniausias dalyvis– tai tauragiškis septynerių Armandas Šimkus.

Tradicinė padėka visiems prisidėjusiems. Ypač mus priėmusios ir daug klausimų padėjusios spręsti Vėžaičių bendruomenės nariams (pirmininkė Vaida Bočkuvienė). Projekto vykdytojais buvo Klaipėdos rajono savivaldybės BĮ Sporto centras kartu su šachmatų klubu „Mintis“. Projektą globojo Klaipėdos rajono savivaldybės administracija. Prie prizinio fondo prisidėjo ir dalyvių priėmimu rūpinosi UAB „Simetra LT“ (direktorius Arvydas Mickus), UAB „Kečas“ (direktorius Vaidas Mitkevičius), verslininkai Vytautas Riauka, Diana ir Arvydas Žiūros, klubo nariai bei ugdytinių tėveliai – Robertas Mockus, Daiva Dieninė, Alvida Antužienė, Rima Dadūraitė, Darius Alekna, Sigitas Karbauskas, klebonas Stanislovas Anužis ir daugelis kitų. Puiki rajono šachmatų mylėtojų bendruomenė, ką čia ir pridursi. Be Jūsų visų prisidėjimo sunku būtų ką nors nuveikti. Ačiū visiems dar kartą.

 

Fotogalerijoje Astos Šatkienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 672 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,