Mano Gargždai



Gargždų šachmatininkų pergalės tradiciniame turnyre Tauragėje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Treneris Zigmas Bitinas su savo auklėtiniais tradiciniame Tauragės šachmatų turnyre Treneris Zigmas Bitinas su savo auklėtiniais tradiciniame Tauragės šachmatų turnyre

Gruodžio 2 dieną Tauragės „Šaltinio“ progimnazijoje įvyko tradicinės šachmatų varžybos, skirtos ilgamečiam Tauragės šachmatų puoselėtojui Antanui Radžiui atminti. Buvo organizuoti du atskiri turnyrai: bendras visiems dalyviams ir atskiras pradinių klasių moksleiviams su klasių komandine įskaita.

 

Pirmame turnyre susirinko kovoti 66 įvairaus amžiaus šachmatininkai iš Šilalės, Jurbarko, Telšių, Raseinių, Gargždų ir Tauragės. Tarp dalyvių buvo ir 15 Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras ugdytinių iš įvairių meistriškumo grupių. Nugalėjo Jurbarko sporto centro ugdytinis Ignas Milius – 7 taškai iš 8 galimų. Antras buvo Šilalės klubo pirmininkas ir treneris Tomas Veščiūnas – 6,5 taško. Tiek pat ir Raseinių šachmatų veterano Jono Kubiliaus sąskaitoje, jis – trečias. Iš mūsiškių geriausiai pasirodęs Dominykas Kušlikis buvo aštuntoje vietoje – 5,5 taško. Tiek pat taškų surinko ir devintu buvęs Danielius Antužis bei dešimtu – Vėjas Čepauskas. Puikūs visų trijų pasirodymai.

O ir kiti mūsiškiai gerai rinko taškus bei kaupė žaidybinę patirtį. Net keturi iš jų surinko po 5 taškus ir išsirikiavo greta vienas kito. Matas Valaika buvo 19-toje, Dovydas Prelgauskas – 20-toje, Nojus Semenauskas – 21-oje, Ąžuolas Rezeckis – 22-oje vietoje. 27-toje vietoje – Justas Petrusevičius (4,5 taško), Antanas Čechavičius – 31-oje vietoje (4 taškai), Titas Masiulis – 34-oje vietoje (4 taškai), Skirmantas Barbšys – 36-toje vietoje (4 taškai), Aleksandras Baranauskas – 40-toje vietoje (4 taškai), Norbertas Šatkus – 47-toje vietoje (3 taškai), Arijus Latakas – 50-toje vietoje (3 taškai), Dominykas Kondrotas – 55-toje vietoje (3 taškai).

Buvo išaiškinti ir apdovanoti pajėgiausi šachmatininkai įvairiose amžiaus grupėse. Jaunučių grupėje (2013–2014 m. gim.) antras buvo Antanas Čechavičius, jaunučių 2009–2012 m. gim. grupėje nepralenkiamas buvo mūsiškis Dominykas Kušlikis, o Vėjas Čepauskas čia – antras. Tarp jaunių (2005–2008 m. gim.) trečioje vietoje – Danielius Antužis. Vadinasi, keturios prizinės vietos – mūsų, o tai – visai neblogai. Pamatėme, kad pajėgiausius mūsų pirmos grupės meistrus gali ir kiti pavaduoti.

Klasių turnyre kovoti susirinko 67 antrų-ketvirtų klasių moksleiviai iš Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos (13 komandų), Jurbarko Naujamiesčio progimnazijos (2 komandos), Gargždų „Kranto“ progimnazijos 2B ir Gargždų „Minijos“ progimnazijos 2C klasių. Iš viso 6 antrokų, 6 trečiokų ir 5 ketvirtokų komandos (po 4 įskaitinius dalyvius). Mūsiškiai čia atrodė solidžiai ir kovėsi tarp lyderių. Geriausiai pasirodęs „Kranto“ atstovas Aras Slavinskas su 5 taškais iš 7 galimų buvo asmeninėje 14-toje vietoje, o tarp antrokų – pirmas. Tuoj už jo buvęs „Minijos“ lyderis Gabrielius Martinkus – 15-toje vietoje, o tarp antrokų – antras. Tokias dvi puikias prizines vietas mums pavyko pasiekti.

Po 4 taškus surinko dar du „Minijos“ jaunieji šachmatininkai – Emilijus Mineikis (20-ta vieta) ir Jokūbas Ačas (21 vieta). Pridėjus dar Motiejaus Fomičevo surinktus pusantro taško, tarp 17 klasių mūsų „Minijos“ antrokai buvo aukštoje penktoje vietoje, o tarp antrokų – pirmi. Kas žino kaip tenai būtų susiklosčiusi kova (manau – prizinė komandinė vieta tikrai būtų buvusi), jei į varžybas būtų galėjęs vykti „Kranto“ 2B klasės aiškus lyderis, dukart Lietuvos pirmenybių prizininkas Oskaras Kušlikis. Bet ir be jo trise kovoję Aras Slavinskas, Jokūbas Gelžinis (3 taškai, 38 vieta) bei Armandas Banys (3 taškai, 40 vieta) buvo garbingoje 11-toje vietoje bei tarp antrokų – treti.

Varžybos pasibaigė. Vyravo artėjančių švenčių nuotaika. Visi skirstėsi pakylėti, žadėdami dar labiau kibti į šachmatų studijas, kad ateityje rodytų dar geresnius rezultatus. Ačiū tėveliams, lydėjusiems mūsų mažuosius ugdytinius – be Jūsų visų pagalbos sunku būtų visur suspėti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 285 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,