Mano Gargždai



Baigėsi 2023 metų rajono šachmatų pirmenybės: nugalėjo šešiolikmetis Dovydas Spevak

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dominykas Kušlikis, Dovydas Spevak, Daiva Dieninė. Zigmo Bitino nuotr. Dominykas Kušlikis, Dovydas Spevak, Daiva Dieninė. Zigmo Bitino nuotr.

Prieš pat Kalėdas finišavo 2023-čiųjų metų Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybės. Nuo rugsėjo mėnesio trejomis lygomis vykusios, dalyvaujant per 40 pajėgiausių rajono šachmatininkų, jos finišavo pirmąja lyga ir Sporto centro ugdytinio šešiolikamečio Dovydo Spevak triumfu.

 

Viskas sprendėsi paskutiniame ture, paskutinėje partijoje. Kada visi baigė žaisti, dar sulaikę kvėpavimą stebėjo dviejų ugdytinių (Dovydo Spevak ir Dominyko Kušlikio) partijos pabaigą. Norint tapti čempionu, Dovydui užteko lygiųjų, o Dominyką tenkino tiktai pergalė. Gilioje bokštų baigmėje Dominykas turėjo pėstininką viršaus, bet padėtis buvo vertinama kaip teorinės lygiosios. Tiksint paskutinėms sekundėms, jaunesnis ugdytinis nusprendė aukoti bokštą už kelis pėstininkus ir bandyti laimėti. Deja, nepavyko...

Pasiekęs pergalę, Dovydas Spevak surinko 9,5 taško iš 11 galimų ir lygoje užtikrintai buvo pirmas. Į antrąją vietą su 8 taškais pakilo daugkartinis pirmenybių nugalėtojas Arvydas Mickus. O dvylikamečiui Dominykui Kušlikiui atiteko bronzos medalis – 7,5 taško.

Ketvirtoji vieta atiteko Vasilijui Čiornui – 6 taškai, penktoji Daivai Dieninei – taip pat 6 taškai. Arūnas Gincas surinko 5,5 taško ir buvo šeštoje vietoje. Po 5 taškus surinko Valdas Jonelys ir Zigmas Bitinas. Abiejų koeficientai buvo lygūs, teko ieškoti daugiau papildomų rodiklių, kol paaiškėjo, kad septintoje vietoje – Valdas Jonelys. Aštuntas – Z. Bitinas, o devintas – Vytautas Riauka – 4,5 taško. Šie visi žaidėjai išsaugojo galimybę kitąmet vėl kovoti pirmoje lygoje. O štai Vaidui Mitkevičiui, Domantui Antužiui ir Danieliui Antužiui kitąmet teks pradėti pirmenybes nuo antros lygos. Jie irgi neblogai rinko taškus, buvo kieti riešutėliai visiems likusiems, tačiau šiek tiek pritrūko, kad pakiltų aukščiau turnyrinėje lentelėje. Vaidas surinko 3,5 taško, Domantas – 3, o Danielius – 2,5 taško.

Kartu vyko ir klasikinių šachmatų rajono moterų pirmenybės. Aukščiausią vietą iškovojusi Daiva Dieninė eilinį kartą buvo paskelbta rajono moterų čempione. Antra – Auksė Zonytė, trečia – Jogailė Paliulytė.

Klasikinių šachmatų rajono moksleivių čempionu paskelbtas Dovydas Spevak, antras – Dominykas Kušlikis, trečias – Danielius Antužis.

Pirmenybės pasibaigė, buvo daug atkaklių partijų, daug emocijų. Eilinį kartą buvo pagerinti pirmenybių rekordai. Dar niekada rajono šachmatų nugalėtoju nebuvo moksleivis, dar niekada prizininkais nebuvo du moksleiviai iš karto, dar niekada prizininku nėra buvęs vos dvylikos metų sulaukęs dalyvis, dar niekada lygoje nėra buvę tiek daug kovingų lygiųjų (taip baigėsi net 24 partijos iš 66).

„Kartelė aukštai pakelta. Kas toliau? Bus matyti, nes Sporto centro ugdytiniai palaipsniui kelia kvalifikaciją, daug dirba, ne tik per užsiėmimus, bet ir savarankiškai. Tai dar visokių rezultatų galim turėti. To ir linkiu. Kartu linkiu ir patyrusiems klubo nariams atlaikyti jaunųjų spaudimą. Patirtis ir jaunystė – puikus derinys tobulėjimui. Mes čia, Klaipėdos rajone, viską turime, reikia tiktai viską panaudoti tikslingai“, – pasibaigus varžyboms sakė klubo „Mintis“ pirmininkas, sporto centro šachmatų treneris Zigmas Bitinas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 151 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,