Mano Gargždai



Naujametinio šachmatų „Žaibo“ turnyro apžvalga: geriausi žaidėjai, nauji talentai ir nepakartojama atmosfera

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Gruodžio 28-tąją Sporto centro šachmatų-šaškių patalpos vos sutalpino tradicinio naujametinio šachmatų „Žaibo“ turnyro dalyvius. Net 40 įvairaus amžiaus ir lygio šachmatininkų susirinko palydėti metus prie lentų.

 

Buvo daug gražių ir atkaklių kovų. O pagrindinė iš jų – tarp ką tik pasibaigusių rajono pirmenybių pačių pajėgiausiųjų – Dovydo Spevak bei Arvydo Mickaus. Šįkart nugalėjo A. Mickus, surinkęs 10 taškų iš 11 galimų ir puse taško aplenkęs pagrindinį savo varžovą. Kiti taip pat stengėsi neatsilikti. Gerai finišavęs Vasilijus Čiornas iškovojo trečiąją vietą – 7,5 taško. Tiek pat surinkęs Vytautas Riauka buvo ketvirtas. Tik šiemet baigęs sporto mokyklą, šiuo metu Lietuvos kariuomenėje tarnaujantis Žygmantas Staponas buvo penktas – 7 taškai.

Tarp jaunių pajėgiausi buvo pripažinti Dovydas Spevak ir Jogailė Paliulytė, tarp jaunučių – Šarūnas Juknius ir Auksė Zonytė, moterų prizas atiteko iš Vilniaus atostogų sugrįžusiai studentei Jorei Balčiūnaitei, senjorų (60 plius) – Vasilijui Čiornui, veteranų (75 plius) – Alfonsui Trakimui. 75-erių Alfonsas buvo ir vyriausias varžybų dalyvis, o jauniausias – aštuonmetis Oskaras Kušlikis. Jiems taip pat buvo skirti specialūs prizai.

Vyravo pakili nuotaika, buvo daug bendravimo. Metų baigiamąjį turnyrą žaidimu pagerbė ne tik Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, bet ir, nostalgiją mūsų rajonui vis dar tebejaučiantis, Žemaičių Naumiesčio klebonas Stanislovas Anužis. Abu jie kovojo pagirtinai, buvo pavyzdys kylančiam mūsų jaunimui. Klubo narys Valdas Jonelys į turnyrą atvyko su dviem sūnumis ( Marku ir Nedu), kuriems tai buvo tarsi krikštas žengiant į didžiuosius šachmatus.

Metai baigėsi, tačiau aktyvusis varžybų sezonas tęsiasi. Jau sausio 3 dieną 19 val. startuos tradicinis šachmatų „Žaibo“ maratonas, sausio 9 d. – šachmatų veteranų (60 metų ir vyresni) pirmenybės. Varžybų dalyviai skirstėsi puikios nuotaikos, linkėdami vieni kitiems gerų Naujųjų, žinoma, kitąmet vėl sugrįžti ir susitikti prie šachmatų lentų.

Šachmatai vienija visus, nuo mažo link didelio, įvairaus amžiaus ir statuso žmones. Partijų pradžiose prie lentų visi lygūs, skirtingi tik pabaigose. Ir tai – tik pagal rezultatus. Tokia ta šachmatų esmė. Kaip ir visur sporte...

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 707 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,