Mano Gargždai



Žvejybos drabužiai ir avalynė skirtingais metų laikais Lietuvoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Žvejyba Lietuvoje gali būti malonus ir atpalaiduojantis užsiėmimas visais metų laikais, tačiau reikia tinkamai pasirinkti drabužius ir avalynę, kad būtų patogu ir saugu žvejoti neatsižvelgiant į orą. Šiame straipsnyje aptarsime, kokie drabužiai ir avalynė yra tinkamiausia skirtingais metų laikais.

 

Žvejyba Pavasarį ir Vasarą

Pavasarį ir vasarą Lietuvoje dažniausiai vyrauja šilti orai, todėl žvejai dažnai renkasi lengvesnę aprangą:

Marškinėliai ir Kelnės. Lengvi marškinėliai ir kelnės yra puikus pasirinkimas šiltiems mėnesiams. Jie leidžia odai kvėpuoti ir jaustis laisvai žvejybos metu. Saulei stiprėjant, galite pasirinkti marškinėlius su ilgomis rankovėmis, kad apsisaugotumėte nuo nudegimų.

Batai. Vasarą daugelis žvejų pasirenka lengvus ir patogius batus. Vandeniui atsparūs sandalai su reguliuojamais dirželiais gali būti puikus pasirinkimas. Jie suteikia puikią oro cirkuliaciją.

Kepurė. Vasarą kepurės su snapeliu yra puikus pasirinkimas. Ji apsaugo nuo saulės ir užtikrina gerą matomumą saulėtomis dienomis.

Akiniai. Taip pat reikėtų rūpintis apsauga nuo saulės akims. Akiniai su UV apsauga ir poliarizuotais stiklais gali padėti sumažinti akių nuovargį ir sumažinti šviesos atspindį vandenyje.

 

Žvejyba rudenį ir pavasario pradžioje

Ruduo ir ankstyvas pavasaris gali būti šaltesni ir drėgni Lietuvoje, todėl jums reikės šiltesnių ir vandeniui atsparių drabužių:

Šiltos Striukės. Rudenį ir pavasarį rekomenduojama dėvėti šiltesnes striukes arba liemenes. Jos turi būti vandeniui atsparios lietui ir turėti šiltą pamušalą. Vandeniui atsparios membranos, kaip GORE-TEX, gali padėti išlikti sausiems net stipriame lietuje.

Kojinės. Šiltesnės ir šaltoms dienoms pritaikytos kojinės yra būtinos, kai reikia lipti į upes arba stovėti ant drėgno ir vėsaus paviršiaus. Jos padeda išlaikyti kojas šiltas.

Avalynė. Rudenį ir pavasarį gali būti slidu dėl šlapių ir purvinų paviršių, todėl būkite pasiruošę ir dėvėkite vandeniui atsparią, kokybišką avalynę su geras padas, kad turėtumėte gerą sukibimą su žeme.

 

Žvejyba Žiemą

Žiemą Lietuvoje temperatūra gali smarkiai nukristi žemyn, todėl būtina pasirinkti labai šiltus ir izoliuotus drabužius:

Šiltos striukės ir kelnės. Žiemą svarbu išlaikyti sausumą ir šilumą. Specialios šiltintos striukės ir kelnės yra pritaikytos šaltiems ir drėgniems orams. Jos gali turėti specialias izoliacinio sluoksnio ir vandeniui atsparias membranas.

Šiltos kojinės ir batai. Šiltos kojinės ir batai su šiltu pamušalu yra būtinos žiemą, kad išlaikytumėte kojų šilumą. Guminiai batai su šiltu pamušalu gali būti naudingi žvejojant upėse ar ežeruose, kol vanduo nepasidengė ledu..

Šiltos Pirštinės. Šaltu oru būtina apsaugoti rankas. Šiltos pirštinės arba žiemines pirštinės su izoliaciniu sluoksniu padės išlaikyti rankų šilumą. Žvejybai skirtos pirštinės dažnai būna su atidengiamais pirštais, kad galėtumėte patogiau užkabinti masalą, ar atlikti kitus kruopštumo reikalaujančius darbus.

Atsiminkite, kad neatsižvelgiant į metų laiką, saugumas visada yra svarbiausias. Įsitikinkite, kad pasirinktas drabužiai ir avalynė yra tinkamai apgalvoti ir apsaugos jus nuo oro sąlygų, kurias galite sutikti žvejodami Lietuvoje.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 674 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,