Mano Gargždai



Kovo 11-ąją šachmatininkai minėjo kovodami varžybose Tauragėje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Kovo 11 dieną Tauragėje vyko 2024 metų „Atgimimo“ šachmatų taurės varžybos. Vienu metu buvo pravesti du turnyrai – pradinių klasių moksleiviams su klasių įskaita ir bendras visiems šachmatų mėgėjams. Pirmame susirinko kovoti 131 mažasis šachmatininkas, o antrame – 63 įvairaus amžiaus ir lygio žaidėjai.

 

Tarp pradinukų buvo sužaisti septyni ratai, po 7 min.+ 3 sek., tarp vyresniųjų – devyni ratai su analogiška laiko kontrole.

Mažesniųjų turnyre nepralenkiamas buvo Gargždų „Minijos“ progimnazijos 4c klasės moksleivis, Klaipėdos rajono BĮ Sporto centro šachmatų grupės ugdytinis Antanas Čechavičius, vienintelis iš visų dalyvių surinkęs 7 taškus iš tiek pat galimų. Jis pripažintas ir geriausiu tarp ketvirtokų. Antrą-septintą vietas dalijosi po 6 taškus surinkę žaidėjai, tarp kurių ir mūsiškis Dominykas Kondrotas. Pagal papildomus rodiklius jis – septintas, tarp trečiokų – ketvirtas. 22-oje vietoje Oskaras Kušlikis – 5 taškai. Tarp antrokų jis – trečias. 28-toje vietoje buvo Adelė Zonytė – 4,5 taško. Ji tarp pirmokių mergaičių – ženkliai pirma. Puikiai sužaidė ir kiti mūsiškiai. Jokūbas Gelžinis buvo 32-oje vietoje (4,5 taško), Laurynas Petrikauskas – 37-oje vietoje (4 taškai), Jokūbas Ačas – 60-oje vietoje (3,5 taško), Aras Slavinskas – 68-toje vietoje (3,5 taško), Emilijus Mineikis – 71-oje vietoje (3 taškai). Pastarieji keturi mūsų jaunieji šachmatininkai taip pat buvo lyderių grupėje, tačiau finišuojant kiek nusileido žemyn.

Komandinėje įskaitoje Gargždų „Kranto“ progimnazijos 2c klasė ir be vieno šachmatininko sugebėjo patekti į geriausiųjų dešimtuką, o tarp antrokų jie buvo antroje vietoje.

Pagrindiniame „Atgimimo“ taurės turnyre, kur kovėsi visi šachmatų mėgėjai, nepralenkiamas buvo Donatas Bartkus iš Raseinių rajono. Jis surinko 8,5 taško iš 9 galimų. Antras – Ąžuolas Norkūnas iš Jurbarko (8 taškai), trečias – Vytautas Pocius iš Palangos (7 taškai). Devintoje vietoje – mūsų sporto centro pirmosios komandos narys Dominykas Kušlikis (6 taškai). Keturioliktoje vietoje – jo komandos draugas Domas Andrijauskas (5,5 taško). Antrajai komandai atstovaujantys Nojus Semenauskas – 16-toje vietoje (5,5 taško) ir Matas Valaika (5,5 taško) – 18-toje vietoje. Visai šalia buvo ir kiti du mūsų pirmosios komandos nariai: Auksė Zonytė (5 taškai, 19 vieta), Arvydas Žiūra (5 taškai, 20-ta vieta).

Kitų mūsiškių pasirodymas toks: Dovydas Prelgauskas – 5 taškai, 26 vieta; Vėjas Čepauskas – 4,5 taško, 30 vieta; Benas Dambrauskas – 4,5 taško, 37 vieta; Jogailė Paliulytė – 4 taškai, 42 vieta; Aleksandras Baranauskas – 3,5 taško, 49 vieta; Skirmantas Barbšys – 3 taškai, 55 vieta; Titas Masiulis – 3 taškai, 57 vieta; Arijus Latakas – 2 taškai, 59 vieta.

Komandinėje įskaitoje Klaipėdos rajono sporto centro pirmoji komanda surinko 21,5 taško ir iškovojo ketvirtą vietą bendroje įskaitoje, o tarp moksleivių buvo antri, praleisdami į priekį tik Jurbarko sporto centro ugdytinius.

Buvo naudinga prie šachmatų lentų sutikti visiems mums šventinę dieną. Dėkoju tėveliams, kurie ryžosi vykti kartu ir padėti spręsti problemas. Tokie turnyrai labai naudingi kaupiant patirtį ateities kovoms.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 292 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,