Mano Gargždai



J. Lankučio bibliotekoje pristatyta kalbotyros knyga

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

J. Lankučio viešojoje bibliotekoje kalbininkė, profesorė, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vyriausioji metodininkėtyrėja, populiarios pokalbių laidos Kalbos klubo rengėja Jolanta Zabarskaitė pristatė pernai išleistą savo knygąKaip kalba gamina prasmę: Kognityvinės semantikos tyrimai komunikacijos požiūriu. Susitikime dalyvavo grupė mokytojų, mokinių ir kalbos dalykais besidominčių gargždiškių. Visiems įdomu buvo atverti duris į kalbos prasmę ir atrasti netikėtas jos reikšmes.

 

Dar neatradusiems Kalbos klubo laidų jutubo kanale, kviečiame atrasti ir pasiklausyti – per pokalbius apie kalbą ne tik su kalbininkais, bet ir rašytojais, filosofais, politikais, kariškiais, ekonomistais atveriami gilieji pasaulio klodai ir atkoduojamos mūsų tautos kolektyvinės atminties patirtys. Profesorė, šios laidos autorė ir vedėja šiuo metu rašo dar vieną knygą, kuri, kaip ir ankstesnioji, suintriguos ir ves tolyn į kalbos pažinimo pasaulį, − kintantį ir kuriantį, atspindintį mus pačius.

Dr. Jolanta Zabarskaitė gavo dovanų kunigo ir kūrėjo Mykolo Vaitkaus „Atsiminimus“ kartu su įpareigojimu parengti Kalbos klubo laidą „Atminties kalba ir užmaršties tyla“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 223 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,