Mano Gargždai



Iš arčiau: skrydis oro balionu

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Monikos Sutkutės nuotrauka. Monikos Sutkutės nuotrauka.

Liepos 31 dieną, ketvirtadienį, Gargždų gyventojai galėjo stebėti oro balionų  „Klaipėdos krašto taurė 2014“ varžybas. Turbūt ne vienas susimąstė, kaip smagu būtų pakilti ir pajusti skrydžio malonumą.

 

Į dangų kilome su pilotu Alfredu Reikertu, kuris šiuo sportu užsiima jau trejus metus ir priklauso klubui „Lituanica“. Visas „Lituanica“ kolektyvas – jaunatviškas, mus sutiko su puikia nuotaika ir entuziazmu.

 Paruošti oro balionui, kad būtų galima pakilti, reikia keturių žmonių, įskaitant ir pilotą. Baliono priežiūra ir jo paruošimas pakilimui reikalauja daug pastangų ir darbo.

Vaizdų įspūdingumas traukė akį, o labiausiai bijotas nusileidimas buvo itin švelnus. Ir užklupusi trumpalaikė liūtis atgaivino bei suteikė dar daugiau įspūdžių.

Oreivis A. Reikertas pasidalino su mumis savo sukaupta patirtimi ir gera nuotaika, tad dviejų valandų pasiskraidyme turėjome galimybę ne tik grožėtis vaizdu. Oreivis pasakojo, jog pats pasirinko šį kelią nė karto neskridęs oro balionu.

Bendravimas su žmonėmis ir laisvės pojūtis patraukia kiekvieną – žmogus, bent kartą pabandęs bei pajutęs skrydžio malonumą, nori tai pakartoti.

„2004 metais S. Dariaus ir S. Girėno garbei buvo pasiūtas oro balionas „Lituanica“, o vėliau kilo idėja įkurti šio vardo oreivių klubą. 2011 metais jauni oreivystės entuziastai susibūrė skraidyti, bendrauti ir populiarinti oreivystę Lietuvoje. Nuo pirmųjų aktyvios veiklos metų komanda buvo lydima sėkmės, patekome į geriausių Lietuvos oreivių dešimtuką, dalyvavome varžybose Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje ir Amerikoje. Oro balionai yra mūsų bendravimo būdas, galimybė varžytis ir dalintis patirtimi su kitais oreiviais, suteikti gražių akimirkų stebėtojams ir pakilti į orą. Esame ambicinga ir jauna karšto oro balionų komanda, kasmet treniruojamės ir tobuliname savo įgūdžius, o dalyvaudami varžybose konkuruojame su kur kas labiau patyrusiais pilotais“, – pasakojo vaikinas.

Oro balionų varžybos Klaipėdos krašte organizuojamas antrą kartą. Renginio metu danguje  galima išvysti net 30 karšto oro balionų. „Klaipėdos krašto taurė 2014“ – tai sportinės varžybos, kurių metu oro balionų pilotai rungsis tarpusavyje, skrydžių metu atlikdami įvairias užduotis. Šių metų renginys išskirtinis, nes jis tapo tarptautiniu. Į pajūrį atvyko keletas komandų iš Latvijos ir Italijos.

Varžybos vyks iki rugpjūčio 3 dienos – kiekvienas gali spėti pajusti skraidymo malonumą.

 

Akimirkos iš skrydžio – Monikos Sutkutės nuotraukų galerijoje:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 480 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,