Mano Gargždai



Panevėžio sunkiosios atletikos čempionate – Nojaus Brazdeikio triumfas ir Eimantės Pukštytės sidabras

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Treneris Edvardas Šauklys ir prizininkai Nojus Brazdeikis ir Eimantė Pukštytė Treneris Edvardas Šauklys ir prizininkai Nojus Brazdeikis ir Eimantė Pukštytė

Spalio 4–5 dienomis Panevėžyje vyko Lietuvos jaunių iki 17 m. sunkiosios atletikos čempionatas. Teisę dalyvauti šiose varžybose buvo iškovoję keturi sporto centro auklėtiniai.

 

Sėkmingiausiai varžybose pasirodė Nojus Brazdeikis. Svorio kategorijoje iki 89 kg rovimo veiksmu sportininkas iškėlė 115 kg, stūmimo veiksmu išstūmė 137 kg ir, dvikovėje surinkęs 252 kg, savo asmeninį rekordą pagerino 7 kg. Pagrindinis jo varžovas vilnietis Laurynas Ustinovas – aplenktas net 19 kg. Verta paminėti, kad šiose varžybose mūsų auklėtinis pagerino Lietuvos jaunių iki 17 m. rovimo, stūmimo ir dvikovės rekordus.

Nojui šie metai buvo gana sėkmingi: Europos čempionate iki 17 m. iškovota devinta vieta, Lietuvos jaunimo čempionate iki 20 m. – pirma vieta, Lietuvos suaugusiųjų čempionate – ketvirta vieta.

Į merginų finalines varžybas pateko dvi sporto centro auklėtinės, tačiau viena iš jų dėl ligos dalyvauti negalėjo. Svorio kategorijoje iki 59 kg varžėsi dvylikametė Eimantė Pukštytė. Ši „Minijos“ progimnazijos moksleivė, kaip sako treneris Edvardas Šauklys, turi ypatingus duomenis. Varžybose sportininkė rovimo veiksmu iškėlė 39 kg, o stūmimo veiksmu – 47 kg ir dvikovėje surinkusi 86 kg užsitikrino antrąją vietą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 254 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,