Mano Gargždai



Vaikų futbolo sezoną pasitinka optimistiškai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
M.Mizaraitės nuotr. M.Mizaraitės nuotr.

 

Po to, kai žiemą viešosios įstaigos „Gargždų futbolas“ dalininkai pagrindinę FK „Banga“ komandą perdavė asociacijai „Gargždų Bangos draugai“, valdomai investuotojų iš Rusijos, VšĮ „Gargždų futbolas“ susikoncentravo vien į vaikų ugdymą, jų sportinio meistriškumo kėlimą.

 Birželį pasibaigęs vaikų ir jaunių  futbolo pirmenybių sezonas tapo sėkmingiausiu ne tik VšĮ „Gargždų futbolas“, bet ir Gargždų futbolo istorijoje. Apie įstaigos aktualijas bei artėjantį 2014-2015 metų sezoną kalbėjomės su VšĮ „Gargždų futbolas“ direktoriumi Rimantu Mikalausku.

 

Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo sezonas, skirtingai negu LFF suaugusiųjų pirmenybės, prasideda prieš pat mokslo metų pradžią. Kokiomis nuotaikomis pasitinkate artėjantį sezoną?

 

Visų pirma norėčiau pasidžiaugti neseniai pasibaigusiu 2013-2014 metų sezonu, kurį drąsiai galime  vadinti sėkmingiausiu Gargždų vaikų futbolo sezonu per visą futbolo gyvavimo Gargžduose istoriją. Gargždų ir Klaipėdos rajono vardas ne kartą buvo garsiai minimas pasibaigus įvairiausioms sporto varžyboms.

2013-2014 metų LVJFA organizuotose pirmenybėse dalyvavo vienuolika ekipų: šešios ekipos (vaikai gimę 2002-2005 metais) kovas pradėjo Klaipėdos regiono grupėje, trys varžėsi 1 lygos pirmenybėse ir net dvi komandos rungėsi A lygoje tarp stipriausių Lietuvos ekipų. Džiugu, kad trijose regioninėse  lygose startavusios 2002, 2003 ir 2004 metų gimimo berniukų komandos pateko į Lietuvos finalines varžybas, kuriose rungtyniauja po aštuonias pajėgiausias Lietuvos ekipas. „Bangos“ dešimtmečių komanda, vadovaujama trenerio V. Liutiko, liko per žingsnį nuo medalių, T.Karinausko treniruojami vienuolikmečiai užėmė septintąją vietą, o „Bangos“ dvylikamečiai kartu su treneriu D.Afonso iškovojo Lietuvos čempionų vardus.

Lietuvos mokinių olimpinio festivalio finaliniuose ketvertuose dalyvavo net keturios Gargždų ir Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklos: Gargždų „Minijos“ progimnazija, kurios garbę gynė VšĮ „Gargždų futbolas“ keturiolikmečiai, pasipuošė bronzos medaliais, o Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos merginų komanda, kurios sudėtyje dominavo penkiolikmetės VšĮ „Gargždų futbolas“ žaidėjos, liko tik per žingsnį nuo apdovanojimų. Kaimo vietovių mokyklų varžybose itin sėkmingai pasirodė Dovilų atstovai. Dovilų pagrindinės mokyklos futbolininkės iškovojo trečiąją vietą, o Dovilų 2000 metais gimę berniukai tapo stipriausia Lietuvos kaimo mokyklų komanda. Vaikai lanko VšĮ „Gargždų futbolas“ futbolo grupes Doviluose ir Gargžduose.

 

Kokios naujovės vaikų futbolo laukia šiais metais?

Vasarą Lietuvos futbolo federacija (LFF) ir Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacija (LVJFA)  iš esmės pertvarkė vaikų ir jaunių varžybų vykdymo sistemą, o daugiausiai diskusijų sulaukė ambicingas Elitinių lygų projektas. Šios varžybos bus vykdomos tik dvejose amžiaus grupėse: U-18 (1996-1998 m. gim.), kurioje rungtyniaus ir VšĮ „Gargždų futbolas“ komanda, bei U-16 (1999-2000 m. gim.). Abiejose amžiaus grupėse rungtyniaus po 8 pajėgiausias Lietuvos ekipas, kurios tarpusavyje žais keturių ratų sistema. Sezonas prasidės rugpjūčio 16 dieną, o žiemoti komandos išeis lapkričio 15 dieną (visos komandos tarpusavyje sužais po du kartus). Pirmenybės vėl atsinaujins kovo 21 dieną ir finišuos birželio 20 dieną. Šiomis pirmenybėmis siekiama pakelti potencialių Lietuvos jaunimo rinktinių kandidatų lygį, suteikti galimybę sužaisti kuo daugiau konkurencingesnių dvikovų. Mūsų komanda sudaryta tik iš vietinio jaunimo, o komandos pagrindą sudaro 1996-1999 jauniai. Ši pakopa jaunimui – tarsi tramplinas į pagrindinę vyrų komandą, tad motyvacijos ir ryžto jiems nepritrūks.

 

Kokios sąlygos sudarytos vaikams sportuoti Gargžduose ir siekti futbolo aukštumų?

VšĮ„Gargždų futbolas“ turi galimybę sportuoti Gargždų miesto stadione ir Gargždų Minijos progimnazijos sporto aikštyno pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštėse. Beje, po keturių metų eksploatavimo VšĮ „Gargždų futbolas“ dangos gamintojų ir rėmėjų lėšomis pakeitė  Gargždų miesto stadiono dirbtinę dangą. Nuo gegužės pagrindiniame Gargždų stadione paklota trečios kartos dirbtinė žolė. Senoji danga su Klaipėdos rajono savivaldybės pagalba taip pat bus panaudota – bus atnaujinta aikštelė prie Vaivorykštės gimnazijos bei įrengtos penkios aikštelės kaimo vietovėse.

Šiandien galima drąsiai sakyti, kad 2006 metų Klaipėdos rajono savivaldybės sprendimas patikėti vaikų ugdymą VšĮ „Gargždų futbolas“ pasiteisino. Bendromis savivaldybės ir privačių rėmėjų pastangomis Gargždų ir Klaipėdos rajono vaikams galime pasiūlyti gerokai daugiau nei iki tol. Ne veltui ir treniruotes lankančių vaikų skaičius per tuos kelis metus išaugo daugiau nei du kartus, o ir vaikų komandų pasiekimai, kaip jau minėjau, tokie, kokių niekada dar nebuvo.

Vaikų grupės aprūpinamos visu futbolo treniruotėms reikalingu inventoriumi, o bendromis VšĮ „Gargždų futbolas“ ir vaikų tėvų pastangomis žaidėjams sudaromos sąlygos pasisemti tarptautinės patirties bei jėgas išmėginti su pajėgiomis užsienio komandomis. Nuo šių metų VšĮ „Gargždų futbolas“ surengė tarptautinių turnyrų ciklą. Šiuose turnyruose varžėsi komandos iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Estijos, Lenkijos ir Norvegijos. Tai neįkainojama patirtis jauniesiems futbolininkams. Malonu, kad dėl turimos infrastruktūros Gargždai tampa žinomi ir už Lietuvos ribų. Šią vasarą net penkios FK „Liepaja“ jaunimo komandos stovyklavo ir rungtyniavo Gargžduose.

 

Kokie įstaigos ateities planai?

Didžiausias noras ir siekis, kad ugdytiniai augtų sveiki, treniruotųsi saugiose sąlygose, kad kiekvienais metais FK „Banga“ komandą papildytų kuo daugiau mūsų auklėtinių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 226 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,