Mano Gargždai



„Agluona“ atšventė 30-metį

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Praėjusį šeštadienį, Agluonėnuose džiaugsmingai ir iškilmingai paminėtas  folkloro ansamblio „Agluona“ 30-ies metų kūrybinės veiklos jubiliejus.

 

Šventiniame renginyje „Čiulba ulba paukšteliai 30“, kuris prasidėjo ant Aukuro kalno, prie Agluonos upės, mero Vaclovo Dačkausko ir Administracijos direktoriaus Česlovo Banevičiaus padėkas visam kolektyvui ir ilgametei jo vadovei Pranciškai Kurmanskienei įteikė Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Ansamblis „Agluona“ šiuo metu atlieka  įvairių žanrų kūrinius: folklorines dainas, ratelius, žaidimus, lietuviškus  romansus, populiarias dainas, religines giesmes. Aktyviai dalyvauja įvairiuose Klaipėdos rajono ir apskrities renginiuose ir festivaliuose, teko garbė dalyvauti ir Lietuvos dainų šventėse „Mes“ , „Būties ratu“, „Amžių sutartinė“.

Ir šioje jubiliejinėje šventėje ansamblis pademonstravo savo turiningą repertuarą įvairiose Agluonėnų vietose: pakeliui į etnografinę sodybą dainomis buvo apdainuotas Krikštų parkas, kaimo kapinaitės ir gyvenvietės sodas.

Dainos ir giesmės gaudė kaip niekad skambiai, nes šventėje dalyvavo ir Dovilų etninės kultūros centro folkloro ansamblis „Lažupis“, Gargždų kultūros centro folkloro ansamblis „Cyrulelis“, Girkalių folkloro ansamblis „Žiogupis“, Priekulės kultūros centro folkloro ansamblis „Vėlingis“, Vėžaičių kultūros centro senjorų vokalinis ansamblis „Vaivorykštė“.

Agluonėnų etnografinėje sodyboje ta proga ne tik tęsėsi sveikinimai folkloro ansambliui „Agluona“, bet ir parodytas spektaklis „Aš iš meilės gavau džiovą“.

Kultūros skyriaus vedėjo padėkos raštais apdovanotos pačios ištikimiausios ansamblio moterys: jo įkūrėja Ramutė Kutkienė, Juzefa Jančiauskienė, Irena Vaitelienė, Gražina Prekerienė ir Irena Stanevičienė.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 315 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,