Mano Gargždai



„Saulėti rudens vakarai“ džiugino pavykusiais renginiais

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Tomas Mikalauskas ir Karolis Vaičiulis. Organizatorių nuotrauka. Tomas Mikalauskas ir Karolis Vaičiulis. Organizatorių nuotrauka.

     Kiekvienais metais Veiviržėnų kultūros centras tradiciškai organizuoja koncertų ciklą „Saulėti rudens vakarai", skirtą profesionaliosios muzikos gerbėjams.


     Šiemet koncertų ciklą „Saulėti rudens vakarai" spalvino įvairios muzikos žanro atlikėjai.
     Spalio 9 d. 19 val. Veiviržėnų kultūros centre pasirodė Tomas Mikalauskas ir Karolis Vaičiulis. Tai du vaikinai, puikiai valdantys violončeles. Televizijos laidos „Lietuvos talentai" dalyviai sukūrė unikalų projektą Lietuvoje – violončelių duetą. Tomas ir Karolis, pasivadinę slapyvardžiu TK, atlieka ne tik klasikinės muzikos kūrinius. Jų repertuare – ir žymiausi užsienio atlikėjų kūriniai, atliekami be jokio akompanimento.


     Spalio 16 d. 19 val. Veiviržėnų kultūros centro lankytojai sutiko populiariosios Jazz muzikos atlikėjus – Editą Bodrovaitę–Rukienę ir Vaidotą Ruką. Visą vakarą gitaros garsais žavėjo Vaidotas, o jam pritarė ir savo balsu kerėjo Edita, kuri yra Lietuvos talentų laureatė bei grupės „Studija" vokalistė. Populiariosios Jazz muzikos koncertas privertė ne vieną atsipūsti po darbų ir paklausyti to, kas tikra ir nuoširdu.


     Spalio 30 d. 19 val. visų dėmesį prikaustė žinomas džiazo pianistas Saulius Siaučiulis bei dainų autorius ir atlikėjas Sigutis Jačėnas. Šie atlikėjai susivienijo bendram projektui ir su programa atvyko į Veiviržėnų kultūros centrą. Koncerto metu šie visiems puikiai žinomi atlikėjai sukūrė jaukią atmosferą ir visus užbūrė pianino garsais, eilėmis bei dainomis.


     Veiviržėnų kultūros centras dėkoja renginio rėmėjui – Klaipėdos rajono savivaldybei – bei visiems lankytojams, kurie vėsiais rudens vakarais atvyko į Veiviržėnų kultūros centrą, kur jiems skambėjo koncertų ciklo „Saulėti rudens vakarai" patys nuoširdžiausi garsai, sklindantys iš minėtų atlikėjų sielos gelmių.


     Organizatoriai tikisi, kad kasmet profesionaliosios muzikos koncertuose susirinks vis daugiau miestelio ir visos seniūnijos gyventojų.
     „Kultūroje visuomet slypi galimybė išlaisvinti žmogų, padėti susigaudyti gyvenime, galimybė ugdyti skonį, distanciją, pasitikėjimą savimi ir kritiškumą. Kultūra yra žmogaus universalumas, lankstumas, atvirumas kaitai ir laisvei. Ji ugdo žmonių kūrybines galias, lavina skonių įvairovę", – sakė L. Degėsys. Linkime niekada nepraleisti tų galimybių ir suprasti, kokią reikšmę gyvenime turi kultūra.

 

Koncertų ciklo „Saulėti rudens vakarai" dalyviai:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 147 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,