Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose sužibo šventinė eglė

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Vakar Gargžduose buvo įžiebta Kalėdų eglė. Simos Ulvikienės nuotrauka. Vakar Gargžduose buvo įžiebta Kalėdų eglė. Simos Ulvikienės nuotrauka.

Vakar linksmai nusiteikę gargždiškiai rinkosi Savivaldybės aikštėje, kur iškilmingai buvo įžiebta žaliaskarė, paskelbusi švenčių laukimo pradžią.

 

Pagrindinio artėjančių šv. Kalėdų akcento – eglės – įžiebimo ceremonija vyko pagal režisūrinį sumanymą „Kalėdinė istorija: spalvos“.

Susirinkusiuosius prie eglės pasveikino Kalėdų Senelio balsas ir pažadėjo, kad per Kalėdas visus aplankys. Vėliau jis sekė pasaką apie metų laikus ir spalvas. Pasakojimus vainikavo vaikų atliekamos dainos.

Neilgai trukus, visi sulaukė vakaro kulminacijos – buvo įžiebta miesto eglė, o dangų nušvietė fejerverkai. Tam, kad eglės įžiebimas būtų efektingesnis, Savivaldybės aikštėje ir jos prieigose buvo pritemdytas apšvietimas.

Primename, kad žaliaskarė į Gargždus atvežta iš Pėžaičių girininkijos. Lėšos šventiniam pasirengimui skirtos iš rajono biudžeto ir daugiamečio rėmėjo – bendrovės „Mars Lietuva“. Eglės atvežimas, pastatymas, papuošimas, gatvių puošimas bei kiti darbai iš viso atsieis apie 47 tūkst. litų. Iš šių pinigų buvo nupirktas ir šventinis fejerverkas eglės įžiebimo šventei.

 

Gargždų eglės įžiebimo renginio akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,