Mano Gargždai



Būrio mažųjų rajono gyventojų svajonės tapo realybe

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Prie akcijos „Vaikų svajonės“ prisijungė Klaipėdos rajono policijos komisariatas. R. Rapalienės nuotr. Prie akcijos „Vaikų svajonės“ prisijungė Klaipėdos rajono policijos komisariatas. R. Rapalienės nuotr.

Artėjant šventėms, penktąjį kartą Lietuvoje buvo vykdomas projektas „Vaikų svajonės“, kurio metu įgyvendinti daugiau nei 10 tūkstančių vaikų pageidavimai. Tarp jų – ir 34-ių Gargždų seniūnijoje gyvenančių mažųjų svajoklių troškimai.

 

Prisidėjo visi seniūnijos darbuotojai

Gargždų seniūnijos socialinė darbuotoja Alvyda Mogilienė informavo, kad vienuolikai jaunųjų gargždiškių jų svajones nutarę išpildyti geros valios žmonės dovanas įteikė asmeniškai, 23 vaikams jos buvo įteiktos gruodžio 17 d. Gargždų seniūnijoje vykusios kalėdinės popietės metu.

Norinčiųjų pradžiuginti vaikus, gyvenančius sudėtingomis socialinėmis sąlygomis, būta ypač daug.

„Dovanėlių sulaukėme iš Norvegijos, Airijos, kitų Lietuvos miestų. Žmonės, asmeniškai apsilankę šeimose, ne tik įteikė dovanėles, bet siūlė ir daugiau pagalbos, teiravosi, kuo galėtų padėti“, – pasakojo Gargždų seniūnijos socialinės darbuotojos Alvyda Mogilienė ir Vilma Vaitkienė.

Šventę sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenantiems vaikams seniūnija organizuodavo kiekvienais metais, patys pirkdavo dovanėles, skanėstus. Prisijungus prie akcijos, šiemet daugiau dėmesio buvo galima skirti renginiui, kurio organizavimui Gargždų seniūnijos darbuotojai negailėjo nuoširdaus darbo ir atsidavimo. Jie taip pat pildė ir vaikų išsakytas svajones.

 

„Tokių gerų Kalėdų dar nėra buvę...“

Nemažai šventės dalyvių į renginį atvyko pasipuošę šventiniais kostiumais. Popietė prasidėjo pamokančia pasaka apie septynis ožiukus, vyko mįslių minimas, viktorina. Vaikai, teisingai atsakę į klausimus, apdovanoti prizais. Taip pat ant seniūnijos langų buvo eksponuojama ožkos fotosesijos parodėlė, atvyko Kalėdų Senis.

„Vaikai dainavo, deklamavo eilėraščius, ragavo vaišes, vietoje kepėme spragėsius... Viena mergaitė po šventės pasakė, kad tokių gerų Kalėdų dar nėra buvę. Malonu, kai kitam gali suteikti džiaugsmo“, – prisiminė socialinės darbuotojos.

V. Vaitkienė tvirtino, kad ypač padėjo rėmėjai: vaikiškų prekių komiso parduotuvė „Zuikių spinta“, visus metus remianti žaislais, drabužiais, batais ir kitais daiktais, didžiulį maišą pirštinių, kepurių ir šalikėlių padovanojo UAB „Knitas“.

 

Gargždų seniūnijoje vykusios šventės akimirkos – vaizdo įraše:

 

Vaikų svajones pildė ir policijos pareigūnai

Prie akcijos „Vaikų svajonės“ prisijungė ir Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono policijos komisariatas. Darbuotojai aukojo lėšas, už kurias vaikams buvo nupirktos dovanėlės ir kiti reikalingi daiktai.

Pirmadienį rajono policijos pareigūnai bei policijos bičiulis šuo Amsis aplankė ir pradžiugino dvi sunkiai besiverčiančias šeimas.

Pirmojoje – mama viena pati augina tris mažylius: Ugnių, Naglį ir Leonorą. Pareigūnai vaikams padovanojo svajotų dėlionių, konstruktorių, staliuką su kėdutėmis, prie kurio jie galės piešti, kitų reikalingų daiktų.

Antrąjį aplankytą mažąjį svajoklį – Dominyką – augina tėtis. Berniukui tai pat buvo padovanoti trokštami žaislai: medinių įrankių ir kubelių rinkiniai.

Netrukus Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai ruošiasi aplankyti ir daugiavaikę šeimą, gyvenančią Vaiteliuose.

 

Ritos Rapalienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 153 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,