Mano Gargždai



Oficialiai atidaryta Utrių kalno slidinėjimo trasa

Įvertinkite šį įrašą
(11 balsai)
Į atidarymo renginį susirinko gausus būrys žiemos sporto mėgėjų. Gerdos Muldarytės nuotr. Į atidarymo renginį susirinko gausus būrys žiemos sporto mėgėjų. Gerdos Muldarytės nuotr.

     Gruodžio 30-ąją Lapių bendruomenės centras pakvietė visus į istorinį įvykį – Utrių kalno slidinėjimo trasos atidarymą. Tai pirmasis slidinėjimo kurortas Klaipėdos krašte.

 

     Klaipėdos rajone, Utrių kaime, esančios slidinėjimo trasos atidarymo renginys pritraukė didžiulį būrį žiemos sporto mėgėjų, kuriems atvykti nesutrukdė ir siaučianti pūga.

 

     „Tokio automobilių srauto ir žmonių skaičiaus ši vietovė dar nebuvo mačiusi", – atviravo vietiniai. Į renginį susirinko apie pusę tūkstančio žmonių, nekantraujančių išmėginti keltuvus ir kalno statumą.

 

     Idėja Utriuose įrengti slidinėjimo trasą gimė, kai Vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas" nariai svečiavosi Ignalinoje, kur aplankė ten esančią slidinėjimo trasą. Jie vieningai sutarė, kad Utrių kaime yra ne ką prastesnis kalnas. Jau grįždami autobusu namo lapiškiai pradėjo dėlioti planus, kurie iš pradžių atrodė sunkiai įgyvendinami, tačiau visai netrukus visa tai ėmė virsti realybe – Lapių bendruomenės centras pradėjo įgyvendinti projektą „Slidinėjimo trasos įrengimas Utrių kaime".

 

     Per vietos veiklos grupę „Pajūrio kraštas" Lapių bendruomenės centrui, slidinėjimo trasai įrengti, skirta 590 tūkstančių litų. Beveik 120 000 litų prisidėjo ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Tačiau tokio puikaus rezultato nebūtų, jeigu savo laiko ir neatlygintino darbo nebūtų skyrę projekto entuziastai ir savanoriai.

 

     Atidarymo šventėje padėkos įteiktos Gintautui Rusteikai, Vietos veiklos grupei „Pajūrio kraštas", Klaipėdos rajono savivaldybei, Kęstučiui Linkui, Juliui Šidiškiui, Augustinui Braukliui, Janis Vanags, Audriui Laugaliui, Artūrui ir Gražinai Daniusevičiams, Darijui Kraynui, Vaidui Vaitkui, Dariui Taručiui.

 

     Utrių kalno atidarymo juostą perkirpo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas. Šventėje netrūko padėkos žodžių projekto sumanytojams ir įgyvendintojams, savanoriams. Atidarymo programoje pristatyta kalno technika: dvi sniego gaminimo mašinos, kurioms organizatoriai jau sugalvojo šmaikščius vardus – Utrė ir Zaraza, taip pat sniego stumdymo mašina.

 

     Iškilmingai nuo kalno su fakelais nusileidę slidininkai išdėliojo simbolinį nusileidimo taką, o po vietinių kolektyvų (Lapių pagrindinės mokyklos ansamblio, „Medžiotojų trio") pasirodymų danguje suspindo fejerverkai.

 

     Utrių slidinėjimo trasoje veiks trys keltuvai. Moderniuoju per valandą bus galima pakelti 700 žmonių. Antrasis – skirtas pradedantiesiems, o trečiasis – silpnesnis.

 

     Ilgosios, vadinamosios raudonos, slidinėjimo trasos ilgis siekia 250 metrų, mėlynos – 170 metrų, skirtos pradedantiesiems ir vaikams – apie 85 metrus. Atidarymo dieną slidinėtojai buvo kviečiami išbandyti moderniausią keltuvą bei ilgiausią – raudonąją – trasą. Kitas planuojama atidaryti, kai tik oro sąlygos leis, nes sniegui gaminti reikalingas bent -2 laipsnių šaltis.

 

     3,7 ha visuomenės poreikiams skirtame sklype atlikta daugybė darbų: sutvarkyta viešoji erdvė, iškirsti menkaverčiai krūmai, pašalinti kelmai, suformuotas kalnas, tramplynai. Jau praėjusiais metais buvo pastatytas modernus keltuvas, taip pat siurblinė. Šiemet įrengta hidrosistema, pastatytas bilietų namelis, įrengta nedidelė lauko kavinė, slidžių nuomos punktas. Taip pat padaryti apsaugos tinklai, sumontuotos kameros, apšvietimas.

 

     Projekto iniciatorių galvose kunkuliuoja mintys su dar daugiau idėjų – norima, kad ant kalno būtų galima pramogauti ne tik žiemą, bet ir vasarą. Vienas iš sumanymų – įrengti lynus, kuriais būtų galima perskrieti Minijos upę.

 

     Atidarymo akimirkos – Gerdos Muldarytės fotoreportaže:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 212 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,