Mano Gargždai



Palengvinkime diabetu sergančios keturmetės gyvenimą

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Studentė, viena iš „Pyragų dienos" akcijos iniciatorių, „Taurioji širdis" laureatė Ieva Jonušaitė nenustoja daryti gerų darbų.

 

     Šį kartą ji kreipiasi į visus geraširdžius žmones, prašydama prisidėti prie Klaipėdos rajone gyvenančios ir cukriniu diabetu sergančios keturmetės gyvenimo pagerinimo. Mažosios ligoniukės padėtį palengvintų speciali pompa – ji tvirtinama prie pilvo ir norint suleisti insuliną, nebereikia adatų dūrių, tereikia spustelėti pompos mygtuką. Tačiau pati šeima įsigyti tokios medicininės priemonės finansiškai neišgali.

     Į mano-gargzdai.lt redakciją užsukusi I.Jonušaitė pasakojo, kad į ją su pagalbos prašymu kreipėsi Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Šaulytė. Ji informavo, kad Priekulės seniūnijoje, Lankupių kaime, gyvena šeima, kurioje mažiausioji ketverių metukų Deimantė serga pirmo tipo cukriniu diabetu. Prieš metus dukros diagnozę sužinojusiai mamai tenka nuolat mažylei leisti insuliną, tikrinti cukraus lygį. Deimantės kūnelį nuo adatos dūrių sėja mėlynės, dėl ligos būdinga nuolatinė nuotaikų kaita. Mergaitė negali lankyti darželio, nes jai būtina nuolatinė priežiūra.

     Vienintelis penkių asmenų šeimos maitintojas – tėvas, gaunantis minimalų darbo užmokestį, tad finansinė padėtis yra sunki. Šeima yra tvarkinga, neįtraukta į socialinės rizikos grupę. Vaikais rūpinamasi, kaip išgalima.

     „Mama, neturėdama pinigų vaistams, iš padėties sukosi atlygintinai tapdama kraujo donore, o kai Deimantei cukraus lygis labai nukrenta, jie duoda šaukštelį medaus, nes daugiau nieko neturi", – apie šeimos sunkumus pasakojo I.Jonušaitė.

     Studentė, apsilankiusi šioje šeimoje, įsitikino, kad mama Sonata yra pasiryžusi išmokti naudotis itin sudėtinga pompos programa, teigė padarysianti viską, kad dukra galėtų lankyti mokyklą.

     Kaip pasakojo geradarė, ji jau kreipėsi į Aleksandro Gridino labdaros fondą, kuris finansiškai prisidėjo prie kitos sergančios mergaitės – Akvilės, kuriai padėjo I.Jonušaitė, insulino pompos įsigijimo.

     Fondo atstovai atviravo, kad eilėje prieš Deimantę dar yra trys vaikai, kuriems taip pat reikalinga ši pagalbos priemonė, tad pirmiausia pinigai bus renkami būtent jiems.
     „Jeigu mes turėtume bent dalį lėšų, pagalbos sulauktume greičiau", – teigė I.Jonušaitė, ragindama žmones paaukoti mergaitei ir palengvinti jos gyvenimą.

     Insulino pompų kainos prasideda nuo 2027 eurų (7000 litų).


     Galintys prisidėti, kviečiami aukoti Aleksandro Gridino labdaros fondui. Sąskaitos nr.: LT327300010132901508, mokėjimo paskirtyje būtinai nurodykite „Deimantei".

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 309 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,