Mano Gargždai



Gražią Agluonėnų sukaktį primins paminklas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Saulėtą šeštadienį Agluonėnų seniūnijos gyventojai praleido prasmingai – jie rinkosi į 475-ųjų kaimo vardo metinių minėjimą ir šventę „Alasas lietuvininko kieme“.

 

Agluonėnų seniūnija jau nuo seno didžiulį dėmesį skiria savo istorijai ir jos puoselėjimui. Prie Aukuro kalno susirinkę agluonėniškiai ir svečiai ne tik sugiedojo „Tautišką giesmę“, bet ir prisiminė gyvenvietės istorijos vingius.

Su susirinkusiaisiais mintimis dalinosi Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorė, doc. dr. Silva Pocytė, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Knygotyros ir dokumentotyros instituto profesorius, habil. dr. Domas Kaunas, taip pat Alvydas Treigys ir Jonas Čepas, entuziastingi Agluonėnų etnokultūros puoselėtojai.

Su nekantrumu renginio dalyviai laukė paminklo, skirto Agluonėnų 475-osioms metinėms, atidengimo. Ši maloni pareiga patikėta seniūnijos seniūnei Laimai Tučienei ir Klaipėdos rajono savivaldybės merui Vaclovui Dačkauskui. Paminklą pašventino Vanagų evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Remigijus Šemeklis.

Vėliau agluonėniškiai ir kiti patraukė į lietuviškos dramaturgijos festivalį, kuris vyko Agluonėnų etnografinėje sodyboje. Jo metu buvo galima pasigėrėti visiems puikiai žinomu Agluonėnų klojimo teatru, svečių pasirodymais – renginyje dalyvavo E.Radžiaus ir Naujosios Akmenės liaudies teatrai. Nenuilstamai visus linksmino Priekulės kultūros centro kapela „Bengeliai“, folkloro ansamblis „Agluona“ ir vokalinis ansamblis „Smiltė“. Dosnių pagyrų sulaukė Gedimino Gedgaudo išvirta kareiviška košė.

 

Minėjimo akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose: 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 112 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,