Mano Gargždai



Jauniausi gimnazistai pajuto krikštynų dvasią (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Dominykos Ambroževičiūtės nuotr. Dominykos Ambroževičiūtės nuotr.

     Spalio 23 dieną, penktadienį, „Vaivorykštės" gimnazijoje vyko vienas didžiausių renginių per visus metus – pirmokų gimnazistų krikštynos, kurias rengia antrokai.


     Tradicija tapęs renginys stebino savo išskirtine tema. Pasak gimnazijos antrokės Akvilės Žiliūtės, šių metų krikštatėviai norėjo jį padaryti kitaip nei prieš tai buvę.

     Akvilė pasakojo, kad organizatoriams sugalvoti temą krikštynoms pasirodė labai svarbi ir atsakinga užduotis: buvo išklausyta kiekvieno antroko idėja, o vėliau ieškoma kompromisų. Krikštynų tema – pirmoko kelias.

     Vos įėjus į salę, pasitiko puikiai su tema derančios dekoracijos ir jauni žmonės, krikštatėviai, kurie savo griežtumu ir apranga priminė karo stovyklos darbuotojus. Ir ne be reikalo: renginio pagrindinė siužetinė linija – trijų kareivių misijos vykdymas. Misija – grąžinti pirmokus į kelią. Didelį įspūdį padarė aktorių apranga: kareiviai, skautai, laumės, be jokios abejonės, atrodė nepriekaištingai.

     Aktų salėje tvyrojusi pakili atmosfera net ir sėdinčiam svečiui sukėlė daug emocijų, žinoma, labai gerų. Pirmokai gimnazistai jaudinosi, repetavo, kartojosi žodžius, tačiau pasirodę ant scenos kaip mat atsipalaidavo ir puikiai atliko savo vaidmenis. Jų pasirodymai buvo labai linksmi, su daug humoro elementų ir labai daug šokių. Pirmokams ypač patiko krikštatėvių merginų ir vaikinų atlikti šokiai, taip pat video įrašas, kuriame pirmokams buvo užduoti klausimai, ir daug kitų linksmų akimirkų. Ypač į atmintį įsirėžė trys kareiviai: drąsuolis, bailus ir trečiasis, iki ausų įsimylėjęs vaidinimo pradžioje sutiktą merginą. Tokia kombinacija visus labai linksmino, todėl krikštatėviai tikrai „neprašovė" su tokiu pasirinkimu.

     Renginio metu taip pat buvo atliekamos užduotys, įteikiami apdovanojimai. Pirmokų auklėtojai dėkojo antrokams, pastarųjų auklėtojai – pirmokams, sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorė Irena Pintverytė.

     Misijos pabaigoje pirmokai ir antrokai linksmai šoko ir džiaugėsi švente.

     Akvilės pasiteiravus, ar, jos nuomone, renginys pavyko, ji susijaudinusi ir apimta emocijų teigė, kad visas didelis organizatorių darbas tikrai atsipirko ir dėl to krikštatėviai yra labai laimingi.


     Krikštynų renginio akimirkos – Dominykos Ambroževičiūtės fotogalerijoje:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 412 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,