Mano Gargždai



Gargždų jaunimas kviečia į trumpametražio filmo premjerą

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Epizodas iš filmavimo. Filmo kūrėjų nuotr. Epizodas iš filmavimo. Filmo kūrėjų nuotr.

Jaunimo organizacija „Cukrus“ jau ne pirmą kartą stebina Gargždus. Šį kartą jos nariai su trenksmu pristato naujausią savo darbą – trumpametražį 36 minučių trukmės filmą „IDEN“, kurio premjera vyks kovo 14 d. (pirmadienį) 18 val. Gargždų „Minijos“ kino teatre.

 

Filmo režisierius, scenarijaus autorius ir montuotojas Dominykas Ivanauskis atskleidė, kad filme „IDEN“ atskleidžiamos paaugliškos problemos, santykiai tarp draugų.

„Mūsų filmas – apie psichologinius sutrikimus ir tai, kaip jie atsiliepia tolimesniame gyvenime. Tai – ir meilės istorija, ir pasakojimas apie žmogaus susidorojimą su praradimais, pastangas integruotis visuomenėje“, – trumpai kūrinio turinį pristatė jo režisierius D.Ivanauskis.

Filme, kurio veiksmas vyksta Gargžduose ir Šventojoje, nusifilmavo daugiau nei 10 jaunųjų gargždiškių. Pagrindinis aktorius, prodiuseris – Martynas Gerulis. Jame taip pat bus galima išvysti ir Gintarę Ilginytę, Uršulę Gužaitę, Joną Jurevičių.

Po premjeros vyks diskusija apie filme įamžintus įvykius tema „Balsai galvoje: kurio klausyti?“ (trukmė 45 min.). Ją ves psichologė Lolita Kuginienė.

Jaunimo organizacijos „Cukrus“, kurios branduolį sudaro 5 žmonės, atstovai pasakojo, kad filmas – eksperimentinis, gimęs iš savų lėšų. Taip buvo siekiama įrodyti, kad ir be didelių pinigų galima sukurti gerą produktą.

„Mes neturėjome jokių rėmėjų, viską darėme iš idėjos, savo iniciatyva, motyvacija, su gerų žmonių pagalba. Būtų gerai, kad žmonės suprastų jaunimą, negalvotų, kad jis neturi patirties ir negali nieko rimto pasiūlyti“, – sakė trumpametražio filmo režisierius ir scenarijaus autorius.

Būtent dėl finansinių išteklių stokos filmo kūrimas užtruko ganėtinai ilgai – apie 5 mėnesius, filmuojant vieną dieną per savaitę.

Anot kūrybinės grupės, šis darbas pirmą kartą bus rodomas Gargžduose, tačiau ateities planuose – ir „Kultūros fabrikas“ Klaipėdoje, kino teatrai „Skalvija“, „Pasaka“ Vilniuje, įvairūs festivaliai.

Filmui dėl jame esančių smurto epizodų, keiksmažodžių taikomas cenzas – jį bus galima žiūrėti tik nuo 16 metų amžiaus. Renginys nemokamas.

Primename, kad jaunimo studija „Cukrus“ jau anksčiau buvo pristačiusi spektaklį „Ponas aš teisus“, taip pat  trumpametražį filmą  „Man viskas gerai“.

Naujienas apie filmą sekite ČIA.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 253 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,