Mano Gargždai



Gargžduose varžėsi sveikuolių sveikuoliai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Tarp renginio dalyvių – Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ komanda. R.Rapalienės nuotr. Tarp renginio dalyvių – Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ komanda. R.Rapalienės nuotr.

Nors mokyklose – atostogos, Gargždų „Minijos“ progimnazijoje kovo 21 d., pirmadienį, būriavosi įvairaus amžiaus moksleiviai – Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras jau antrą kartą organizavo mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ II etapą.

 

Atvyko daugiau nei puspenkto šimto dalyvių

Šiame konkurse gali dalyvauti ikimokyklinio, priešmokyklinio, bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų komandos, kurias sudaro po 5 mokinius, 1 mokytoją, 1 visuomenės sveikatos priežiūros specialistą, dirbantį mokykloje (ar kitą medicininį išsilavinimą turintį asmenį). Mokyklai gali atstovauti po vieną kiekvienos amžiaus grupės komandą.

Konkurse vykdomos judėjimo užduotys (estafetės, žaidimai, sporto pratimai ir kt.), testai, viktorinos, klausimai ir atsakymai sveikos gyvensenos tematika, komandų kapitonų užduotys (judėjimo, pažintinės, loginės ir pan.), užduotys žalingų įpročių prevencijos ir žmogaus saugos tema, taip pat užduotis tenka mokytojui ir sveikatos priežiūros specialistui.

Į konkurso II etapą Klaipėdos rajone atvyko Jurbarko r., Klaipėdos m., Klaipėdos r., Kretingos r., Mažeikių r., Pagėgių, Palangos m., Plungės r., Raseinių r., Rietavo, Skuodo r., Šilutės r. ir Tauragės r. savivaldybių komandos. Iš viso – 66 komandos, 465 dalyviai.

Konkurse pasirodė 5 amžiaus grupės: 9–11, 7–8, 5–6, 1–4 klasių mokiniai bei ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikai.

 

Laukia trečiasis etapas

Į III konkurso etapą, kuris vyks balandžio 28–29 d., vyks I ir II vietas iškovojusios komandos.

9–11 klasių mokinių amžiaus grupėje I vietą pelnė Plungės Platelių gimnazijos komanda, II – svečiai iš Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos.

7–8 klasių mokinių amžiaus grupėje I vietą iškovojo Palangos Vlado Jurgaičio pagrindinės mokyklos sveikuoliai, II – Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos komanda.

5–6 klasių mokinių amžiaus grupėje I vietą laimėjo Palangos Vlado Jurgaičio pagrindinės mokyklos komanda, II – dalyviai iš Mažeikių rajono Pavasario pagrindinės mokyklos.

1–4 klasių mokinių amžiaus grupėje I vietą užėmė Šilutės Žibų pradinės mokyklos komanda, II – Tauragės Lomų pagrindinės mokyklos sveikuoliai.

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų grupėje I vietą iškovojo Jurbarko lopšelio-darželio „Nykštukas“ komanda, II – svečiai iš Palangos lopšelio-darželio.

 

Gyrė konkurso naudą

Konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ organizatoriai – Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Sveikatos mokymo ir ligų centras, savivaldybės, savivaldybių visuomenės sveikatos biurai.

Konkursas organizuojamas mokyklų, savivaldybių, regionų ir šalies lygmenimis. Konkurso tikslas – ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, skatinti vaikų, mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų bendradarbiavimą, vertinti savo ir kitų galimą potencialą dirbant komandoje.

Renginyje dalyvavęs Švietimo ir mokslo ministerijos Neformalaus švietimo skyriaus vyriausiasis specialistas Algimantas Šimaitis portalui mano-gargzdai.lt tvirtino, kad tokių renginių nauda neabejotina.

„Jie naudingi vaikų sveikatinimui, sveikos gyvensenos propagavimui, aktualu fizinio aktyvumo skatinimui. Yra visas kompleksas dalykų, kurie susideda į tą gėrį“, – kalbėjo A.Šimaitis.

Kur vyks kitas konkurso etapas, dar nėra žinoma, tačiau Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas atskleidė, kad tam aktyviai ruošiamasi.

„Norime, kad būtų įdomu ir mokiniams, ir mokytojams. Programa dar rengiama“, – teigė A.Šimaitis, pridūręs, kad renginys tikrai įvyks – pasirašytas ministrės įsakymas dėl lėšų skyrimo.

Lėšas konkursui skiria ir Švietimo ir mokslo ministerija, ir Sveikatos apsaugos ministerija.

 

Renginio akimirkos – R.Rapalienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,