Mano Gargždai



Gospelo festivalyje žadą atims tradiciniai ir rečiau girdėti kūriniai

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotrauka. Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotrauka.

Balandžio 1 dieną, penktadienį, Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje vyks gospelo muzikos festivalis, kurį organizuoja Gargždų muzikos mokykla, dainos studijos „Svirplys“. Pirmieji tokios muzikos festivaliai Gargžduose klausytojams suteikė nepakartojamų akimirkų.

 

Jau septintą kartą Gargžduose vyksiančio festivalio programa ypatinga – šiemet bus daugiau dėmesio skiriama dar neskambėjusioms ir rečiau atliekamoms gospelo giesmėms, bet neatsisakysime ir savo tradicinių giesmių, kurias pasiūlysime kartu padainuoti žiūrovams. Norime pademonstruoti, kad gospelo chorinė muzika gali būti ir sudėtingesnė, tačiau skambėti nuotaikingai ir uždegančiai.

Festivalio metu bus rengiamas seminaras „Gospelo muzikos stilistika, jos atlikimas“ gospelo atlikėjams, kad jie galėtų pagilinti savo žinias. Nes tai – ne vien muzikos žanras. Šiam giedojimo stiliui reikia ypatingo pajautimo. Be to, kasmet vis daugėja kolektyvų, kurie atlieka gospelo muziką, todėl seminarai tampa vis aktualesni.

Šv. Mišių metu giedos jungtinis vaikų choras.

Jungtiniame Gargždų gospelo chore dainuos jaunimas iš Klaipėdos, Palangos, Šventosios, Šilutės rajono, Klaipėdos rajono ir Gargždų miesto. Iš viso – apie 200 dainininkų. Chorui vadovaus Monica Tornqvist (Švedija) ir Kristina Žaldokaitė (Lietuva). Tikimės, kad žiūrovus sujaudins abiejų solisčių duetas.

Laukiame visų draugų gospelo šventėje. Penktadienį 10 val. Gargždų „Minijos“ progimnazijoje vyks festivalio atidarymas, repeticija. 18 val. – šv. Mišios Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje ir 18.45 val. – festivalio koncertas. Balandžio 2 dieną Klaipėdos onkologijos centro Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje 17.00 val. bus aukojamos šv. Mišios, 18.00 val. prasidės VII tarptautinio Gargždų gospelo festivalio baigiamasis koncertas.

Džiaugiamės, kad festivalio bičiuliais neabejodami tapo ir mūsų gerbiami rėmėjai: Klaipėdos rajono savivaldybė ir UAB „Eurobiuras“. Taip pat ir informaciniai rėmėjai: Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“, internetinis naujienų portalas „Mano Gargždai“. Be jų mūsų festivalis nebūtų toks šaunus!

 

gospel

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,