Mano Gargždai



Jubiliejinis giesmių festivalis tapo išbandymu (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį penktadienį Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje skambėjo giesmės – daugiau kaip 250 dalyvių susirinko į jubiliejinį, dešimtąjį, vaikų ir jaunimo giesmių festivalį.

 

Pilnutėlėje bažnyčioje skambėjo ne tik per dešimtmetį pamėgti kūriniai, bet ir dar visai negirdėtos giesmės. Repertuarą atliko du chorai – jaunių (vaikai iki 12 metų) ir jaunimo jungtinis. Jaunių chorui vadovavo Klaipėdos J. Kačinsko muzikos mokyklos mokytoja ekspertė Regina Vindžigalskienė. Jame kartu su rajono kolektyvais giedojo visi festivalio draugai iš Panevėžio, Šiaulių ir Klaipėdos.

Festivalyje jau penktus metus dalyvavo Gargždų gospelą mylinti ir tobulėjimo linkinti viešnia iš Švedijos Monica Törnqvist, pakvietusi gargždiškius 2020-aisiais atvykti į Stokholmą. Progos apsilankyti nepraleido ir renginiu pasidžiaugęs vienas iš Vilniaus gospel muzikos festivalio organizatorių Algirdas Čiukšys.

Pasak renginio sielos, Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ vadovės Nijolės Usevičienės, šiemet prie festivalio prisijungė tik keli nauji kolektyvai iš Klaipėdos – registracija buvo nutraukta anksčiau, vengiant per didelio dalyvių skaičiaus.

„Rajono kolektyvai nebuvo labai aktyvūs, gal dėl to, kad gospelo muzika specifinė, artimesnė džiazui, o ne klasikai, o repertuaras – gana sudėtingas. Siekdami kokybės, sudarėme du chorus, – pasakojo N. Usevičienė. – Giesmių skaičiumi viršijome ankstesnius metus – jų atlikta net 19. Kolektyvai su iššūkiu paruošti tiek kūrinių susitvarkė gerai. Nesklandumų išvengti nepavyko, bet jie įtakos renginio įvaizdžiui neturėjo.“

Po metų pertraukos festivalis vėl grąžintas į bažnyčią – to pageidavo dalyviai, nes gospelas – Dievo šlovinimas. Anot organizatorių, žiūrovų netrūko nei pirmąją dieną, nei antrąją, kuomet renginys vyko Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje: „Tiek dalyviai, tiek žiūrovai teigia, kad Klaipėdoje aplinka šiltesnė – čia mus visada pasitinka geranoriška brolio Benedikto šypsena, visada esame laukiami, nereikia „įsiprašinėti“.“

Festivalio organizatorė pripažino, kad šiemet, negavus Kultūros fondo finansavimo, buvo suabejota, ar renginys įvyks, teko riboti norus – atsisakyta JAV pianisto, solisto, gospel muzikos kompozitoriaus Gerald Smith viešnagės, nors sąlygos dėl bendradarbiavimo su juo jau buvo suderintos.

„Džiaugiamės padėkomis ir gerais žodžiais dalyviams, esame labai dėkingi rėmėjams, Švietimo skyriui, Švietimo centrui, asmeniškai – Algirdui Petravičiui, kad renginys iš viso įvyko“, – dėkojo N. Usevičienė.

Renginį rėmė Klaipėdos rajono savivaldybė, labdaros ir paramos fondas „Gerumo versmė“, UAB „Hidrostatyba“, UAB „Mars Lietuva“, UAB „Trevena“, UAB „Lijo“, UAB „Minė“ .

 

Festivalio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,