Mano Gargždai



Agluonėnų jaunimo studijos „IRRGI“ vizitinė kortelė – muzikos festivalis

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Jaunimo studiją „IRRGI“ vienija daugiau nei 20 narių. Organizacijos nuotr. Jaunimo studiją „IRRGI“ vienija daugiau nei 20 narių. Organizacijos nuotr.

Agluonėnuose jau penkerius metus aktyviai veikia jaunimo organizacija „IRRGI“, kurios vadovė Gabija Šutkutė dalinasi mintimis apie energingą kolektyvą ir rugpjūtį vyksiančio muzikos festivalio organizacinius rūpesčius. Šį kartą Agluonėnus sudrebins Donato Montvydo koncertas.

 

Kaip pristatytumėte savo jaunimo studiją? Kokie jūs? Kas sudaro branduoliuką?

Mūsų organizacija – tai jaunų žmonių kolektyvas, kuris per tuos penkerius metus tapo kaip šeima. Aišku, visko būna: ir nuostabių akimirkų kartu, ir nesutarimų kaip tikroje šeimoje. Neretai ir laisvalaikį, išvykas planuojame drauge. Skirtinguose projektuose, renginiuose daugiausia iniciatyvos parodo vis kiti organizacijos nariai, gal dėl to, kad visi yra labai skirtingi jauni žmonės nuo 15 iki 30 metų amžiaus. Tai moksleiviai, studentai, dirbantys, todėl natūralu, kad ir pomėgiai, veikla labai skiriasi. Aišku, yra ir nedidelis būrelis, kurie dalyvauja beveik visuose renginiuose.

 

Kaip kilo idėja įkurti jaunimo studiją „IRRGI"? Kaip gimė toks pavadinimas? Kokie Jūsų pagrindiniai tikslai? Kas Jus vienija?

Prieš penkerius metus nedidelė 5-ių jaunų žmonių grupelė sugalvojo, kad nori savo gyvenvietę padaryti smagesnę, patrauklesnę gyventi ir leisti laisvalaikį. Pavadinimas – nuo mūsų vardų pirmųjų raidžių. Sudėjome šia eilės tvarka būtent dėl to, kad mes irgi aktyvūs, irgi norintys prisidėti prie kultūrinio gyvenimo, irgi pasiruošę veikti. Dažnai mažose gyvenvietės jaunimui trūksta veiksmo, todėl sugalvojome padaryti taip, kad jo atsirastų kuo daugiau, kad jaunimas turėtų pramogų ne tik mieste, bet ir savo gyvenvietėje. Su laiku prie mūsų veiklos prisijungė vis daugiau jaunimo, dabar mūsų oficialių narių skaičius perkopė 20.

 

Kaip apibrėžtumėte savo veiklą?

Pagrindinė mūsų veikla – renginių ir švenčių organizavimas Agluonėnuose. Pradžioje buvome įkūrę net savo teatriuką ir vaidindavome mini etiudus, bet ilgainiui ėmėme koncentruotis tik į renginius, o dar vėliau į didžiuosius renginius. Kaip sakome: „Mums svarbiausia ne kiekybė, o kokybė“.

 

Pasidalinkite savo kasdienybe. Kuo kvėpuojate? Kuo gyvenate? Kas jus „veža”?

Praeitą savaitgalį atšventėme savo penkių metų jubiliejų. Dabar esame visą dėmesį ir jėgas sukoncentravę vienam bendram tikslui – „IRRGI“ muzikos festivaliui rugpjūčio 6 d. Dažniausiai susirinkimus darome sekmadieniais – tada visiems kolektyvo nariams laisviausia diena ir kultūros namuose patalpos neužimtos. Prieš renginius susitinkame dažniau, būna ir pas kurį nors narį namie, ir gamtoje, ir etnografinėje sodyboje, ir sode. Neprisirišame prie vienos vietos, nenorime, kad susirinkimai būtų nuobodūs. Nors kolektyvas susideda iš labai skirtingo amžiaus ir pomėgių žmonių, bet mus visus vienija tinklinis. Beveik kas vakarą vasaros metu Agluonėnų sode susirenkame tinklinio aikštelėje. Kelių narių iniciatyva jaunimo studijos patalpose vaikinai įsirengė sporto salę. Tad galime teigti, kad esame gana sportiškas kolektyvas.

 

Kaip prisidedate plėtojant ir puoselėjant kultūrinę veiklą rajone?

Pagrindiniai mūsų renginiai – vasarą vykstantis muzikos festivalis „IRRGI“ ir Helovinas. Bandėme atgaivinti ir teatrų festivalį „Jaunųjų vaidykla“. 2012-2013 m. taip ir darėme, bet kitais metais turėjome tiek daug veiklos, tad teko kažko atsisakyti. Kitais metais vėl dėsime visas pastangas, kad jis įvyktų.

 

Kaip manote, kas skatina aktyviai veikti šiuolaikinį jaunimą? Ką ši veikla duoda Jums patiems?

Noras būti pastebėtu, noras realizuoti save ir prisidėti prie visuomenės gerovės. Mūsų organizacijos moto: siekiame būti matomi, sektini, iniciatyvūs. Didžiausias atlygis organizuojant įvairias veiklas – tai patirtis, socialinių įgūdžių tobulinimas bei nauda visuomenei. Kiekvienas bendruomenės narys vienaip ar kitaip turi atiduoti duoklę, mes ją atiduodame per renginių ir švenčių organizavimą.

 

Kas Jus pačius įkvepia ir motyvuoja? Iš kur semiatės idėjų?

Geriausias motyvatorius – pavykęs renginys, patenkinti žiūrovai bei palaikymas. Idėjos kyla labai įvairiai, nesistengiame kopijuoti kokių kitų organizuojamų renginių, bet ir neatmetame kokios geros matytos idėjos, tik stengiamės ją „įvilkti į savo marškinėlius“.

 

Gyvuojate jau penkerius metus. Papasakokite, ką jau spėjote nuveikti?

Jau suorganizavome daugybę diskotekų jaunimui Agluonėnų bendruomenės kultūros namuose, renginį Agluonėnų „simbolio“ apdovanojimas, dalyvavome respublikinėje vasaros akademijoje, Joninių šventėje Agluonėnuose, jaunimo organizacijų sąskrydžiuose, kituose mūsų draugų renginiuose, suorganizavome Jaunimo vasaros palydėtuves Agluonėnuose („IRRGI“ summer ending), aktyviai dalyvaujame Agluonėnų bendruomenės gyvenime, prisidedame prie renginių organizavimo. Kasmet rengiame tokius kasmetinius renginius kaip Helovinas ir „IRRGI“ muzikos festivalis, organizuojame Agluonėnų „Kryžkelės“ bare „Protų mūšius“, karaokė vakarus, pusė kolektyvo vaidino Senajame Agluonėnų klojimo teatre, spektaklyje „Geriau veliaus, negu niekad“. Organizavome du teatrų festivalius „Jaunųjų vaidykla” bei esame sukūrę dvi etiudų kompozicijas. Esame nariai Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungoje „Apskritasis stalas“. Ties tuo nežadame sustoti ir vis ieškome naujų idėjų renginiams ir pramogoms kurias galėtume vystyti mūsų gyvenvietėje.

 

Organizuojate muzikos festivalį „IRRGI“? Papasakokite, kas tai per renginys? Kuo jis išskirtinis?

Šio festivalio idėja kilo prieš nepilnus penkerius metus ir tai buvo labai nedidelis renginukas, kurio idėją palaikė Klaipėdos rajono savivaldybė ir keletas nedidelių rėmėjų. Nuo antrų metų mūsų mecenatu ir pagrindiniu festivalio rėmėju tapo UAB „Simuva“, kurie iki šiol mus kasmet remia. Galime drąsiai teigti, kad be šios įmonės ir jo vadovo Virginijaus Simučio pagalbos šis festivalis nebūtų pasiekęs tokio masto renginio. Šio renginio išskirtinumas – muzikos stilių įvairovė ir atliekamos muzikos kokybė. Turime didelių ambicijų šiam festivaliui ir nežadame sustoti. Beje, paminėtina, kad šis festivalis, skirtingai nuo kitų vasaros festivalių yra visiškai nemokamas.

„IRRGI“ muzikos festivalis 2014 m. Klaipėdos r. NVO apdovanojimuose pelnė geriausio jaunimo festivalio titulą,  2015 m. Klaipėdos r. jaunimo iniciatyvų apdovanojimuose „IRRGI“ muzikos festivalis apdovanotas kaip masiškiausias rajono jaunimo renginys.

 

Festivalio akimirkos – vaizdo įraše:

 

Kas šiemet džiugins ir stebins festivalio dalyvius? Kokios laukia naujovės?

Jau trečius metus iš eilės pasikviečiame ne tik jaunus atlikėjus, bet ir puikiai žinomą muzikos grupę (pernai – „Biplan“, užpernai – „G&G Sindikatas“), o šiais metais festivalio „vinis“ – Donato Montvydo koncertas. Šiais metais kuriame naują šio festivalio koncepciją su šūkiu „Only positive music“. Festivalio idėja – renginio metu sukurti aplinką draugišką kiekvienam žiūrovui, o muzika, nesvarbu kokio žanro, nesukeltų blogų emocijų ir būtų pozityvi. Užtenka mūsų aplinkoje depresyvios nuotaikos, norime padaryti šį renginį žaismingu ir lengvu.

 

Kokios kitos artimiausios kūrybinės iniciatyvos?

Ateityje turime ambicingą planą – atviras jaunimo erdves Agluonėnuose. Kolkas tai yra tik idėja, bet per ateinančius metus stengsimės, kad ši idėja įgautų realesnę formą.

 

Kaip patartumėte jauniems žmonėms atrasti Juos dominančią veiklą? Kaip rasti save?

Čia nėra kažkokios vienos bendros formulės, kaip tai padaryti. Jaunam žmogui svarbu nestovėti vietoje ir judėti į priekį – visada išbandyti save įvairiose srityse ir niekada nesakyti, kad kažko nesugeba ar nemoka. Svarbiausia – įdėti pastangas ir parodyti iniciatyvą. Kaip vienas mūsų kolektyvo narys sako: „Reikia ne savęs ieškoti, o dėti pastangas kuriant save, kaupiant savyje žinių ir patirties bagažą“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 308 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,