Mano Gargždai



V. Žutautas: „Turime rinkti savo taškus, o viščiukus skaičiuosime rudenį“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
fkbanga.lt nuotr. fkbanga.lt nuotr.

Penktadienį 20.00 valandą Gargždų miesto stadione „Banga“ pratęs 2016 metų sezoną. Apie pirmąją sezono pusę ir antrosios pusės siekius kalbėjomės su „Bangos“ vyriausiuoju treneriu Vaidu Žutautu.

 

Kaip įvertintumėte pirmą sezono pusę?

Tikėjausi geriau. Tikėjau komanda ir kol kas nerandu atsakymo, kodėl taip įvyko. Norėjosi būti aukščiau, turėti daugiau taškų, tačiau kol kas neįminiau mįslės, kodėl pralaimėjome tokias rungtynes, kurių neturėjome pralaimėti arba sužaidėme lygiosiomis su tokiomis komandomis, kurios buvo už mus silpnesnės. Gal aš kažko nepadariau iki galo, gal žaidėjai apie save truputį per gerai galvojo. Du žaidėjai, kurie turėjo būti mūsų vedantys žaidėjai, ilgai nebuvo formoje. Tačiau negalima visko versti ant dviejų žmonių, nes komanda turi daugiau žaidėjų, su kuriais turėjome pasiekti tas pergales. Iš tikrųjų norėjosi, kad būtų geriau.

 

Ar ta pertrauka nesukliudys, nes prieš pertrauką, atrodo, jau buvote pagavę ritmą?

Dabar situacija yra katastrofiška, nes treniruojasi keturiolika žaidėjų, ir iš jų keturi yra iš Elitinės lygos. Traumuoti M.Kura, A.Ivanauskas, D.Padaigis, J.Triuška, E.Vainoras. Ir iki artimiausių rungtynių su „Kražante“ nei vienas iš jų neatsigaus. Reikės laviruoti, reikės kažką stumti į gynybą, nes neturime gynėjų. Tikėjausi, kad per mėnesį sugrįš D.Padaigis, tačiau jis nėra net arti to, kad atsigautų.

 

Ar iš besitreniruojančių Elitinės lygos žaidėjų yra turinčių realias galimybes būti bent jau kylančiais nuo atsarginių suolo?

Per pertrauką kaip tik kalbėjau su jaunais žaidėjais. Pasakiau, kad iš jų noriu ir tikiuosi daugiau, bet kol kas jų pagalba yra minimali. Kritiniais momentais renkiesi labiau patyrusį žaidėją. Ir aš pats truputį bijau pasitikėti jais. Bet ir tą pasitikėjimą reikia įgyti, įrodyti. Dabar, aišku, po truputį jų žaidimas gerėja ir žaidimo kreivė kylą į viršų. Bet sunku pasakyti, kada ji pasieks piką ir jie galės eiti drąsiai į aikštę, nebijodami žaisti. Dar reikia laiko.

 

Prieš sezoną kalbėjote apie pirmąją vietą. Kokie dabar tikslai? Ar jie keitėsi, atsižvelgiant į dabartinę situaciją?

Mes nieko nekeičiame. Sieksime užimti kuo aukštesnę vietą. Ta pirma vieta, realiai paskaičiavus taškus, atrodo „nuplaukusi“, tačiau gyvenime visko būna. Svarbiausia turime rinkti savo taškus, o viščiukus skaičiuosime rudenį.

 

Ačiū.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 333 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,