Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose grožį skleis naujas gėlių salonas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
M.Pakamorytė užsukusiems į „Gėlių loftą“ padės išsirinkti, ką įsigyti iš gausybės akį traukiančių žiedų. R.Rapalienės nuotr. M.Pakamorytė užsukusiems į „Gėlių loftą“ padės išsirinkti, ką įsigyti iš gausybės akį traukiančių žiedų. R.Rapalienės nuotr.

Rugsėjo 1-osios išvakarėse, trečiadienį, Gargžduose pražydo dar daugiau gėlių – Naujojoje gatvėje duris atvėrė išskirtiniu jaukumu alsuojantis „Gėlių loftas“. Čia jau galima įsigyti pačių įvairiausių augalų ir jų kompozicijų.

 

Perkant daugiau – pigiau

Gėlių salono savininkė Monika Pakamorytė vos spėja suktis – pirmąją dieną čia jau zuja smalsaujantys pirkėjai ir su naujo verslo startu norintys pasveikinti artimieji.

M.Pakamorytė pasakojo, kad šis verslas jai – pirmas: „Mano draugas, uošvis užsiima didmenine gėlių prekyba. Tad po truputį gimė mintis atidaryti tokią parduotuvę“. Ji tvirtino, kad įgyvendinant idėjas vienaip ar kitaip prisidėjo visi šeimos nariai, draugai. Pasiteiravus, ar nebaugina konkurencija naujoji verslininkė teigė, kad ji tik skatina tobulėti.

„Gėlių lofte“ vykdoma tiek didmeninė, tiek mažmeninė prekyba.

„Žmonės galės pasirinkti – pirkti vienetais ar dešimtimis. Atitinkamai skirsis kainos. Pavyzdžiui, perkant vienetą gėlė kainuos 1,5 Eur, o perkant dešimtimis kaina bus skaičiuojama po 1 Eur“, – aiškino gėlių salono vadovė.

Užsukusiems į „Gėlių loftą“ bus pasiūlyta gausybė šventinės floristikos paslaugų, M.Pakamorytė gamins kompozicijas, prekiaus tiek skintomis, tiek vazoninėmis gėlėmis. Klientai bus džiuginami įvairiomis akcijomis, loterijomis ir dovanomis.

Jaukioje gėlių oazėje galima rasti pačių įvairiausių spalvų rožių, kardelių, amarilių, gvazdikų, alstromerijų, eustomų ir kt. Taip pat vazoninių gėlių. Kaip teigė M.Pakamorytė, pageidaujamų augalų, kurių tuo metu nebus  parduotuvėje, galima užsisakyti.

 

„Gėlių loftas“ gali pasirūpinti ir įvairių švenčių dekoracijomis. M.Pakamorytės nuotr.

 

Pažėrė patarimų

Moteris prisipažino, kad pati mėgsta įvairias įdomesnes gėles.

„Šiuo metu labai patinka bijūninės rožės. Kartais ant savęs net imu pykti, kad darydama kompozicijas vien jas pradedu naudoti“, – šypsojosi verslininkė.

„Gėlių lofte“ akį traukia išskirtinės miegančios rožės. Anot parduotuvės savininkės, jos gali gyvuoti net iki 5-erių metų.

„Miegančios rožės sumanytos gana seniai, bet populiarėti pradėjo šiuo metu. Šios rožės „užkonservuojamos“ specialia technologija. Jų nereikia nei prižiūrėti, nei laistyti. Galima užsisakyti norimą kompoziciją ir ja ilgai džiaugtis. Vienintelis dalykas, kurio nebelieka – kvapas“, – apie ilgaamžes rožes pasakojo floristikos kursus baigusi M.Pakamorytė.

Paklausta, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis ir prižiūrint gėles, ji nešykštėjo patarimų.

„Žmonės dažnai galvoja, kad išsiskleidusi gėlė ilgai nebesilaikys. Tai yra mitas. Išsiskleidusi gėlė, ko gero, yra pati gražiausia. Pamerkus gėlę, vandenyje griežtai negali būti lapų, nes jie pūdo vandenį. Ir augalas tada greičiau nuvysta. Kad gėlė ilgiau išsilaikytų, patalpa neturi būti šilta, kenkia ir tiesioginiai saulės spinduliai. Žinoma, nuolat būtina keisti vandenį. Pavyzdžiui, rožių kotelius reikia ne kirpti, o pjauti. Nes kerpant pažeidžiami ir užspaudžiami kapiliarai, kuriais gėlė „geria“ vandenį“, – augalų priežiūros paslaptimis dalinosi M.Pakamorytė.

 

„Gėlių loftą“ rasite adresu Naujoji g. 5, Gargždai (posūkis ties degaline „Trevena“). Darbo laikas: nuo 8  iki 21 val.

Parduotuvės naujienas galite sekti feisbuko paskyroje ČIA.

 

„Gėlių loftas“ – R.Rapalienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,