Mano Gargždai



J.Biliūno kūryba įkvepia

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Knygos viršelis. Knygos viršelis.

Tęsiame rubriką „Dalinuosi“, kurioje Klaipėdos rajono moksleiviai ir kiti knygų mylėtojai dalinasi savo įžvalgomis, pastebėjimais ir mintimis apie perskaitytas knygas.

 

„Su gimnazistais kalbėjome apie programinę grožinę literatūrą – nusprendėme, kad galime paneigti nuomonę, jog skaityti privalomus kūrinius atgrasu, neįdomu. Net buvo garsiai pasidžiaugta, kad kai kurie kūriniai labai padėjo dvasiškai susivokti, maloniai nustebino ar net suglumino, kad rašytojai tokie drąsūs! Taigi, jaunieji XXI a. skaitytojai nėra abejingi lietuvių klasikai, tad ryžtasi rekomenduoti paskaityti tai, ką jie patys atrado bei įvertino“, – teigė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Zofija Vaitkuvienė.

 

Pateikiame Gargždų Vaivorykštės“ gimnazistės Kotrynos Kraynaitės mintis apie Jono Biliūno kūrybą.

 

Jonas Biliūnas – lietuvių psichologinės ir lyrinės prozos pradininkas, vyras, rūpinęsis lietuvių moksleivių savišvieta, įsitraukęs į anticarinę veiklą, dėl ko buvo išmestas iš universiteto.

Biliūno kūriniuose yra be galo svarbūs žmonių santykiai, subtiliai išryškinamos amžinosios vertybės. Rašytojo sukurtas pasakotojas įsigilina į veikėjų vidinį pasaulį, jį atskleidžia taip aiškiai ir vaizdingai, kad kiekvienas skaitytojas sugeba pajusti kūrinio nuotaiką bei veikėjo savijautą.

Rekomenduoju perskaityti Jono Biliūno apsakymą „Ubagas“ bei apysaką „Liūdna pasaka“, nes šie kūriniai paliečia kiekvieną: priverčia susimąstyti apie savo sąžinę, apie pagarbą (tiek sau, tiek kitam žmogui), apie neteisybę, kuri visuomet pasaulyje buvo ir bus, tačiau, Biliūnas savo kūriniais mane įkvėpė, ir aš tikiu, kad mes, pradėdami nuo savęs, pagaliau galime šį tą pakeisti.

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,