Mano Gargždai



Berniukų kvadrato varžybose nugalėtojais tapo vėžaitiškiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Pirmos vietos laimėtojai. Z.Bitino nuotr. Pirmos vietos laimėtojai. Z.Bitino nuotr.

Lapkričio 15 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje įvyko Klaipėdos rajono  kaimo vietovių mokyklų 2004 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių berniukų kvadrato varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė šešios komandos: moksleiviai iš Dovilų, Kretingalės, Endriejavo ir Vėžaičių pagrindinių mokyklų, Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.

 

Iš pradžių komandos burtų keliu buvo po tris suskirstytos į du pogrupius. Po to pogrupių nugalėtojai kovojo dėl 1-2 vietų, o užėmę antrąsias vietas – dėl 3-4 vietų. „A“ pogrupyje burtai suvedė Veiviržėnus, Endriejavą ir Kretingalę, o „B“ pogrupyje – Dovilus, Vėžaičius, Plikius. Jei tik plikiškiams ir kretingališkiams kiek sunkiau buvo pasipriešinti savo varžovams (jie pralaimėjo abejus savo mačus rezultatais 0:2), tai tarp kitų keturių komandų tiesiogine žodžio prasme virė žūtbūtinis mūšis. „A“ pogrupyje Veiviržėnai atkaklioje kovoje rezultatu 2:1 įveikė Endriejavą ir iškovojo teisę kautis dėl 1-2 vietų, „B“ pogrupyje Dovilai tik vieną kėlinį kiek stipriau pasipriešino Vėžaičiams. Tad vėžaitiškių kelias į didyjį finalą buvo šiek tiek trumpesnis negu veiviržėniškių.

Mažajame finale Dovilai laimėjo prieš Endriejavą, iškovodami trečiąją vietą. Pagrindinio finalo tarp Vėžaičių ir Veiviržėnų metu kartais atrodė, jog nuo triukšmo tuoj sugrius sporto salė. Pirmąjį kėlinį vyko be galo atkakli kova. Tik jo pabaigoje Vėžaičiams pavyko laimėti rezultatu 8:7. Veiviržėniškiai nebeatlaikė įtampos, tad antrasis kėlinys Vėžaičiams buvo tik smagus pasisvaidymas ir lengva pergalė rezultatu 8:0. Jie šįkart – nugalėtojai ir atstovaus rajonui respublikinėse varžybose. Vėžaičių komandą varžyboms parengė mokytoja Birutė Ruigienė.

Mačo dėl penktos vietos nebuvo, bet pagal geresnius kitus rodiklius ši vieta atiteko Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos moksleiviams.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 475 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,