Mano Gargždai



Jaunimą jau šiemet džiugins nauja lauko erdvė – „Vasaros rezidencija“

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
„Panevėžio miestprojektas“ vizualizacijos. „Panevėžio miestprojektas“ vizualizacijos.

Klaipėdos rajono jaunimas jau šio pavasario pabaigoje turės naują lauko erdvę Gargždų mieste – „Vasaros rezidenciją“. Pergalės parke 56 a plote bus ne tik sutvarkyta aplinka, bet ir pastatyta renginiams skirta estrada su šokių aikštele ir suoliukais žiūrovams, pastatyta 10 lauko treniruoklių, skersinis, lygiagretės ir dviračių stovai, įrengta tinklinio aikštelė, numatyta vieta riedutininkų aikštelei.

 

Tai tik dalis dar 2014 metais Klaipėdos rajono savivaldybės pradėto vykdyti projekto „Atviro darbo su jaunimu plėtra Gargždų mieste“ veiklų ir priemonių. Iš viso bus skirta 233 tūkst. eurų. Didžioji dalis lėšų gauta iš Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“ programos.

Pagal UAB „Panevėžio miestprojektas“ parengtą „Vasaros rezidencijos“ projektą numatyta įrengti medinę, ažūrinio tipo, pusiau dengtą lauko estradą su užkulisiais. Septynių metrų aukščio pusapvalės formos scena su šokiu aikštele bus įrengiama esamo paviršiaus lygyje, o žiūrovų suoliukai statomi ant amfiteatro stiliaus betoninių pakopų. Projektuotojai numatė maksimaliai patogų patekimą į „Vasaros rezidenciją“ – šiam tikslui rekonstruojamas takas jungsis su parke esančiais takais, taip pat suprojektuotas ir naktinis takų ir scenos apšvietimas. Teritoriją planuojama aptverti metalinio tinklo tvora su užrakinamais varteliais.

 

Erdvėje tarp Laugalių g., Kretingos pl. ir Klaipėdos g. atsiras patraukli vieta jaunimui. „Panevėžio miestprojektas" maketas.

 

Projekto vadovės, Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausios specialistės, jaunimo reikalų koordinatorės Adelijos Radžienės teigimu, estradą buvo planuota įrengti dar šią vasarą, tačiau užsitęsė viešųjų pirkimų procedūros, pradėtus darbus teko stabdyti dėl atėjusios žiemos.

„Drenažą spėjo įrengti, nusistumdyti žemes, pastoliai jau sukalti. Manome, kad kovo mėnesį galės asfaltuoti, vykdyti darbus“, – situaciją apie lauko erdvės įrengimą pristatė projekto vadovė.

Visus darbus planuojama baigti iki balandžio 30 d.

Tikimasi įrengtoje erdvėje organizuoti jaunimui skirtus koncertus, akustinius vakarus, lauko kino peržiūras, „grafičių“ dirbtuves, BMX dviratininkų varžybas, didžėjų kovas, kviestinių atlikėjų pasirodymus ir kt.

A. Radžienė informavo, kad riedutininkų aikštelei pagal vykdomą projektą bus parengta ir išbetonuota vieta, o įrangai finansavimo bus ieškoma iš kitų projektų.

„Daug kur mano fantazijos, rašant projektą, pralenkė realybę, pritrūkome 96 tūkst. eurų, gerai, kad Taryba skyrė trūkstamas lėšas. Idėjos yra gerai, bet realiai sunku viską tiksliai paskaičiuoti“, – projekto įgyvendinimo problemas atskleidė Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė.

 

Kūrybinėse jaunimo dirbtuvėse – veiklų įvairovė

Jaunimas užimtas bus ne tik vasarą, bet ir visus metus. Pagal projektą „Atviro darbo su jaunimu plėtra Gargždų mieste“ pastate Klaipėdos g. 74 baigiamas remontuoti kabinetas, nupirkti baldai, buitinė technika. Kieme, viename iš garažų, dar vyksta statybos darbai – čia atsiras kūrybinės jaunimo dirbtuvės.

Taip pat už projekto lėšas naujai įsteigtam atviram jaunimo centrui bus nupirkti nešiojamieji kompiuteriai, garso ir apšvietimo įranga, vaizdo projektorius, interaktyvioji lenta, televizorius, vaizdo kamera.

„Didžioji dalis projekte užsibrėžtų uždavinių jau įgyvendinta. Liko tik treniruoklių ir garso apšvietimo įrangos pirkimai, statybos darbai“, – projekto įgyvendinimo eigą atskleidė specialistė.

Dalis projekto lėšų skirta ir mokymo paslaugoms. Praėjusią vasarą ir rudenį, anot A. Radžienės netrūko įvairių edukacinių ir socialinių, gyvenimo ir verslumo įgūdžių ugdymo programų, kurias naujose erdvėse planuojama tęsti.

 „Centre planuojama vykdyti socialinę, ugdomąją-kūrybinę ir jaunimo užimtumo veiklą. Kūrybinėse dirbtuvėse jaunuoliai galės pasirinkti „grafičių“, dekupažo, keramikos, drožinėjimo, instaliacijų (interjero) ir apšvietimo sistemų kūrimo, sūpynių gamybos, piešimo ant kūno, sceninio makiažo meno užsiėmimus, taip pat bus ugdomi kasdieniam socialiniam gyvenimui reikalingi įgūdžiai“, – pasakojo A. Radžienė.

Laisvu nuo užsiėmimų metu jaunuoliai leis laiką šioje patalpoje įkurtoje poilsio zonoje, kurioje galės atsipalaiduoti, kalbėtis aktualiais klausimais, tiesiog pasibūti bendraamžių grupėje, išgerti arbatos ar gaiviųjų gėrimų, pasigaminti užkandžių, išsispausti sulčių, išsikepti obuolių, t. y. bus reflektuojama jaunų žmonių kasdienybė jaunam žmogui atpažįstamu ir artimu būdu.

Numatoma, kad sukurtais projekto rezultatais galės pasinaudoti apie 200 mažiau galimybių turinčių jaunuolių iš Gargždų ir aplinkinių kaimų: Dovilų, Laugalių, Gobergiškės, Dauparų, Šlapšilės, Gerduvėnų, Kvietinių, Vėžaičių.

 

Visa informacija apie įgyvendinamą projektą – ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 105 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,