Mano Gargždai



Sveikinimai lakūnams ir nemirtingiesiems

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gruodžio 7-oji – tarptautinė civilinės aviacijos diena (Asociatyvi fotografija) Gruodžio 7-oji – tarptautinė civilinės aviacijos diena (Asociatyvi fotografija)

Šiandien – tarptautinė civilinės aviacijos diena ir toji diena, kai su vardo diena reikia sveikinti nemirtinguosius arba kitaip tariant – Ambraziejus.

Taigi prieš beveik 20 metų Jungtinių Tautų Organizacija paskelbė, kad gruodžio 7 dieną reikia džiaugtis aviacijos laimėjimas ir pagerbti visus aviatorius bei lakūnus.

Žmogus skristi bandė nuo pat neatmenamų laikų – tą patvirtina daugybės šimtmečių senumo graikų legenda apie Ikarą. Tačiau pirmasis realus žmogaus skrydis įvyko ne taip seniai – 1903 metais gruodžio 17 dieną – amerikiečių brolių Vilburo ir Orvilo Raitų sukurtas lėktuvas „Lakūnas“ pakilo keturiems 12-59 sekundžių trukmės skrydžiams.

Šiandien taip pat minima šv.Ambraziejaus diena. IV amžiuje gyvenęs Ambraziejus laikomas bažnytinės muzikos tėvu ir liturgijos reformatoriumi. Šis žmogus sukūrė daugybę himnų, kuriuos įtraukė į pamaldas.

 

Vardadieniai ir įvykiai

Ambraziejaus vardas graikų kalboje reiškia nemirtingą. Vardo dieną taip pat švenčia Daugardas – daugeliui žinomas, Tautas – tautos žmogus ir Jekaterina – tyra, nekalta.

Būtent Rusijos imperatorė Jekaterina II 1764 metais gruodžio 7 dieną iš vieno Vokietijos pirklio įsigijo flamandų ir olandų tapybos darbų kolekciją – taip buvo įkurtas Ermitažas.

1941 metais šią dieną Japonija užpuolė JAV Perl Harboro karinę bazę Havajuose – JAV pradėjo kariauti Antrąjame pasauliniame kare.

1988 metais Armėnijoje įvyko Spitako žemės drebėjimas. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 372 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,