Mano Gargždai



Rajono sportininkai garbingai pasirodė žiemos sporto žaidynėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Sausio 28 dieną Alytuje vyko tradicinės Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ žiemos sporto žaidynių šachmatų, šaškių ir stalo teniso varžybos.

 

17 moterų ir 41 vyras kovėsi šachmatų varžybose. Tarp jų buvo ir Klaipėdos rajono atstovai – Martynas Taučius, Zigmas Bitinas ir Daiva Dieninė. Buvo žaidžiami du atskiri turnyrai (tarp vyrų ir tarp moterų) šveicariška sistema.

Moterų grupėje surinkusi 5,5 taško iš 7 galimų, D. Dieninė tapo žaidynių nugalėtoja. Nedaug trūko, kad tarp vyrų Martynas Taučius pakartotų D. Dieninės pasiekimą. Nedidelis kluptelėjimas varžybų finiše, ir M. Taučius – antras (6 taškai iš 7 galimų). Z. Bitinas su 4,5 taško liko 10-toje vietoje.

Susumavus visus rezultatus, paaiškėjo, kad Klaipėdos rajono komanda tarp dvidešimties komandų iškovojo aukštą antrąją vietą, į priekį užleisdama tik Ukmergės komandą. Beje, tai buvo jau šeštoji rajono šachmatininkų prizinė vieta analogiškose varžybose per pastaruosius vienuolika metų. Trečioje vietoje liko Vilniaus miesto komanda.

Rajono atstovai kovėsi ir tarp 15 šaškininkų komandų. Rajonui atstovavo Aleksandras Daščiora, Gediminas Radzevičius ir Elena Baltrimienė. Čia taip pat buvo žaidžiama 7 ratų šveicariška sistema, komandai kovojant prieš komandą. Šaškininkams žaisti sekėsi labai permainingai. Pora nesėkmių varžybų starte ir Klaipėdos rajono atstovai atsidūrė antroje turnyrinės lentelės pusėje. Tik geras finišas juos pakylėjo į penktąją vietą. Varžybų nugalėtojais tapo Alytaus miesto šaškininkai, antri – Vilniaus miesto, treti – Elektrėnų savivaldybės šaškininkai.

Ilgiausiai truko stalo teniso varžybos. Čia susirinko 16 komandų. Po atrankinių kovų aštuonios geriausios komandos olimpine sistema aiškinosi stipriausius. Rajono sportininkai Feliksas Žemgulys, Marekas Dulko ir Viktorija Bernotaitė nelengvai prasimušė į aštuntuką. Dauguma kovų prie stalų baigėsi rezultatais 3:2, retkarčiais net po pratęsimų.

Rungtynių didvyriais, traukdami komandą iš atrodo beviltiškų padėčių, tapo visi trys komandos nariai. Taip rajono komanda pateko į varžybų finalą, kur teko kovoti su Lazdijų rajono stalo tenisininkais.

Pradžia buvo nebloga, M. Dulko lengvai įveikė savo varžovą. Deja, F. Žemgulys pralaimėjo, o merginų mačas užsitęsė. Vyrai susikeitė varžovais ir įpusėjo kovas, kai Viktorija Bernotaitė po dramatiškos kovos penktajame sete sugebėjo išplėšti pergalę rezultatu 14:12 (žaidžiama iki 11 taškų arba po to iki dviejų taškų persvaros).

Abu vyrai pakilo į kovą dėl lemiamo paskutinio taško, deja, M. Dulko patyrė kojos traumą ir pralaimėjo. F. Žemgulys, nors ir labai priešinosi pajėgiam žaidėjui, tačiau iki galo atsilaikyti nepavyko. Finalas pralaimėtas 2:3 ir iškovota garbinga antroji vieta.

 

Varžybų akimirkos – Sporto centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 326 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,