Mano Gargždai



Klaipėdos rajone vykdyti prevenciniai reidai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Klaipėdos AVPK nuotr. Asociatyvi Klaipėdos AVPK nuotr.

Praėjusią savaitę Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai vykdė 3 policines priemones visame Klaipėdos rajone. Priemonių metu buvo tikrinama, kaip automobilių vairuotojai laikosi kelių eismo taisyklių, ar laikosi kelių eismo ženklų reikalavimų, tikrinamos mokyklų teritorijos ar nepilnamečiai nerūko mokyklos teritorijose.

 

Policinių priemonių metu 16 Klaipėdos rajono gyventojų buvo nubausti už saugos diržų naudojimo tvarkos pažeidimus, mobiliojo ryšio telefono naudojimąsi, vairuojant transporto priemonę.

Taip pat nustatytas vienas pažeidimas Doviluose, kai sustabdytos transporto priemonės vairuotojas neturėjo teisės vairuoti transporto priemonę bei jam buvo nustatytas 2,07 promilių girtumas. Nuvykus į gydymo įstaigą, kraujo tyrimo metu buvo nustatytas 3,26 promilių girtumas.

Primename, kad nuo sausio 1 dienos įsigaliojus naujajam Administracinių teisės nusižengimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų perkeliami į Baudžiamąjį kodeksą ir už juos jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų, dabar jau traktuojamas kaip nusikaltimas – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio girtumu. Teismai jau yra nubaudę keletą vairuotojų. Bausmės skirtos įvairios – baudos, teisės vairuoti atėmimas, areštas, konfiskuoti automobiliai.

Sendvario ir Kretingalės seniūnijose buvo nustatyti 4 nepilnamečių padaryti pažeidimai dėl tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių vartojimo ar jų turėjimo ribojimo, kuris nustatytas tabako kontrolės įstatyme.

Klaipėdos rajono policija primena, kad tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 412 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,