Mano Gargždai



Pristatys parodą „Prisiekę kovoti už laisvę“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras eksponuos Vytauto Didžiojo karo muziejaus kilnojamąją parodą „Prisiekę kovoti už laisvę“. Aplankyti parodą bus galima nuo vasario 1 d. 9 val. iki vasario 10 d. 16 val.

 

Parodos tikslas – pristatyti Lietuvos ginkluotąją antisovietinę rezistenciją, kaip išskirtinį reiškinį Lietuvos istorijoje, karybos istorijos kontekste. Ją sudaro 10 parodinių stendų, kuriuose pristatomos visos partizanų apygardos ir sritys, apygardų ir sričių vadovybė, veiklos teritorija, svarbiausi mūšiai, ginkluotė, ekipuotė, skiriamieji ženklai, slėptuvės ir gynybiniai įtvirtinimai.

Parodoje panaudoti unikalūs vaizdai, atspindintys ginkluotojo pasipriešinimo istoriją. Nuotraukų ir daiktų originalai saugomi Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido aukų muziejaus, Lietuvos kovų istorijos muziejaus Obeliuose, Vytauto Didžiojo karo muziejaus rinkiniuose ir privačiose kolekcijose.

Paroda veiks Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre, Laugalių g. 6, Gargždai, I a. fojė. Kilnojama paroda eksponuojama bendradarbiaujant su keliautojų būriu „Vedlys“, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centru, Vakarų (jūros) 3-iai šaulių rinktine ir Vytauto Didžiojo karo muziejumi.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,