Mano Gargždai



Atšaukiamas draudimas lipti ant ledo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius, atsižvelgdamas į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos 2017 m. vasario 6 d. skelbiamą hidrologinę informaciją, pripažįsta įsakymą, draudžiantį lipti ant Kuršių marių ledo, netekusiu galios.

 

Primename, kad pramogaujant, pavyzdžiui, čiuožinėjant ar žvejojant ant užšalusių vandens telkinių, svarbu nepamiršti būti ypač atsargiems.

Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 cm. Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, taip pat arti krūmų, medžių, nendrių. Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, yra šaltiniai.

Ant užšalusių vandens telkinių draudžiama važiuoti motorizuotomis transporto priemonėmis, išskyrus žvejų verslininkų žuvininkystės darbus atliekančioms transporto priemonėms ir organizuojant renginius (turint renginio organizavimui išduotą leidimą). Šių taisyklių nesilaikymas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo šešiolikos iki šešiasdešimt eurų.

Taip pat primenama, kad pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles privaloma žvejojant ant ledo turėti specialius smaigus, kurie padėtų išlipti ant ledo įlūžus. Neturintiems smaigų žvejams gresia įspėjimas arba bauda nuo dešimt iki šešiasdešimt eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,