Mano Gargždai



Dovilų lopšelyje-darželyje išradingai paminėta Vasario 16-oji (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Lino Gruzdžio nuotr. Lino Gruzdžio nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina lietuvius valstybės atkūrimo dieną minėti linksmai ir išradingai. Į šį kvietimą atsiliepė Dovilų lopšelio-darželio „Kregždutė“ bendruomenė.

 

Vasario 14 d. lopšelyje-darželyje vyko kūrybinių darbų „Dovilų pilys“ pristatymas. Vaikams kurti pilis noriai padėjo tėveliai, pristatyti net 25-i kūriniai. Jos kurtos iš antrinių žaliavų: daugiausia kartono, taip pat medžio, akmenukų, net samanų.

Lopšelio-darželio direktorė Jadvyga Jacikienė džiaugėsi gražiu tėvų ir vaikų bendradarbiavimu: „Iniciatyvos tikslas buvo prisiliesti prie istorijos, įtraukti tėvelius į užsiėmimus“.

„Kregždutės“ bendruomenei kilusi idėja suburti šeimas per meninius projektus, šiuo atveju – kuriant pilis – išaugo į gražų Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimą. Renginio metu vaikams pasakotos Dovilų legendos ir istorijos, Lietuvos istorija, mažieji suvaidino legendą apie Gedimino pilį.

Pasak lopšelio-darželio direktorės pavaduotojos ugdymui Laimos Sungailienės, sukurtas pilis ketinama eksponuoti ir kitur: „Dovilų mokyklos septintokai žadėjo ateiti paimti po pilį ir nunešti į bažnyčią, kur ketvirtadienį vyks koncertas, bus graži eisena, vėliau jos keliaus į mokyklą ir kitur, kur reikės“.

Direktorės pavaduotoja dėkoja ugdytinių tėveliams už iniciatyvos palaikymą ir geranorišką prisidėjimą kuriant meną.

 

Lopšelio-darželio bendruomenės pilys – Lino Gruzdžio nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 350 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,