Mano Gargždai



Aptartos bendradarbiavimo galimybės su rajono gidais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Kovo 2 dieną Klaipėdos rajono savivaldybės turizmo informacijos centre Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė susitiko su Klaipėdos rajono gidais. Diskusijos metu aptartas abipusis bendradarbiavimas bei galimybės į rajoną pritraukti daugiau turistų.

 

Po viešojoje erdvėje kilusių diskusijų dėl gido etato įsteigimo Klaipėdos rajono turizmo centre, vicemerė Rūta Cirtautaitė inicijavo susitikimą su rajono gidais, siekdama bendradarbiauti, norėdama išgirsti gidų pasiūlymus, kaip reikėtų gerinti turizmo situaciją rajone. Susitikime dalyvavo 9 gidai, turizmo sektoriaus atstovai, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė ir Turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.

Susitikimo-diskusijos metu buvo išgirsta daug naudingų pasiūlymų. Gidai – savo krašto patriotai, galintys ir norintys padėti, turintys idėjų, kuo ir kaip galima sudominti Lietuvos ir užsienio turistus, vietos gyventojus. Gidus stebino, kad per 15 Turizmo informacijos centro gyvavimo metų į daugelį jų nebuvo kreiptasi jokiais klausimais. Kai kurie gidai Turizmo informacijos centre lankėsi pirmą kartą. Diskutuota apie Turizmo informacijos centro darbą, bendradarbiavimo galimybes, jau sukurtus maršrutus, naujų maršrutų poreikį ir gidų galimybes vesti ekskursijas Klaipėdos rajone. Kalbėta ir apie tai, kad Turizmo informacijos centrui gido etato nereikia, o gidų paslaugos turėtų ir toliau, esant poreikiui, būti perkamos.

Išsakyti pasiūlymai ir idėjos, kaip būtų galima pritraukti turistus į Klaipėdos rajoną. Gidai pasakojo apie tai, kas labiausiai domina atvykstančius turistus, kokios edukacinės veiklos juos galėtų pritraukti. Pasirodo, kad įdomiausi tie maršrutai, kuriuose galima įgyti ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių ką nors gaminant, meistraujant ar degustuojant.

Gidai pripažino, kad ekskursijas Gargžduose veda retai, tačiau ir Gargžduose, ir visame rajone tikrai yra ką parodyti. Kai kurie gidai su turistais lankosi rajone, Gargžduose tačiau apie vedamas ekskursijas nėra informavę Turizmo informacijos centro, kuris galėtų jų paslaugas pasiūlyti atvykstantiems turistams. Taigi, susitikimas buvo tikrai reikalingas, kad diskusijos metu išvystytos idėjos padėtų siekti bendro tikslo – pritraukti turistus į rajoną.

Vicemerė Rūta Cirtautaitė pasidžiaugė, kad gidai išsakė daugybę vertingų idėjų, pasiūlymų, o ir susitikimas buvo naudingas abiems pusėms dėl tolimesnių bendradarbiavimo galimybių. Nutarta, kad reikalingas dar vienas susitikimas-mokymai, kuriuose būtų plačiau supažindinama su Gargždų miesto istorija, rajono piliakalniais, kitais svarbiais objektais, sudėliojami reikalingi akcentai, į kuriuos svarbiausia atkreipti dėmesį ir kurie būtų įdomiausi turistams. Tuomet gidai galėtų galvoti apie naujus maršrutus ar vesti jau esamus.

Kitas susitikimas-mokymai su rajono gidais planuojami kovo 17 d. 15 val. Dėl detalesnės informacijos ir pasiūlymais kviečiame kreiptis į Turizmo informacijos centrą el. paštu .

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 308 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,